dinsdag 31 juli 2012

Frittata di Cavolfiore uit de Italiaanse keuken van Antoinette

Op virtueel bezoek bij Italiaans Koken met Antoinette , een blogster woonachtig in Verona met een zeer vermakelijke schrijfstijl en heerlijke recepten, viel mijn oog op deze frittata met zachtzoete roomwitte bloemkool, knapperige kruidige kappertjes en zilte ansjovis. Nu vind ik de combinatie kappertjes en ansjovis al magistraal, het kostte dan ook weinig tijd om het besluit te nemen een bloemkool op de kop te tikken. De overige ingrediënten had ik nog, lekker gemakkelijk dus.
Daarnaast was het gisteren maandag, Meatless Monday, twee vliegen in één klap! Een nieuw recept en een dagje geen vlees.
Omdat wij tegenwoordig meestal met zijn tweeën eten heb ik het recept qua hoeveelheden aangepast.



Je hebt nodig voor 2 eters:

een halve bloemkool - 4 eieren - 3 à 4 ansjovisfilets - 2 el olijfolie - 3/4 el kappertjes - zout en peper - 4 blaadjes munt in stukjes

Zo maak je het:
  • Verwijder harde stronken van de bloemkool, verdeel het in kleine roosjes.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de roosjes beetgaar.
  • Giet ze af en spoel het koud zodat ze niet doorgaren
  • Klop de eieren los en meng er de kappertjes door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan de olie en roerbak hierin de roosjes bloemkool plus de ansjovis gedurende een paar minuutjes. De ansjovis lost nu op en dat geeft een heerlijke ietwat ziltige smaak aan de bloemkool maar gaat zeker niet overheersen.
  • Schenk het eiermengsel erover en bak aan één kant goudbruin.
  • Pak een deksel in dezelfde maat als de pan en schuif het er voorzichtig op en draai het om.
  • Nog een minuutje bakken, strooi de munt erover en serveer meteen al dan niet in punten gesneden.

Erbij een frisse salade, zelf had ik sla vermengd met fijngesneden tomaat en komkommer met daar bovenop wat parmezaankrullen, plus brood en je hebt weer een heerlijk maaltje op tafel getoverd.
De hoeveelheid voor 2 klopte behoorlijk goed, er was nog 1 puntje over.

Bron: Italiaans koken met Antoinette; Bloemkool frittata uit Sicilië

4 opmerkingen:

Antoinette Coops zei

Kijk, dat ziet er goed uit en zoals je hebt recept hebt bijgesteld naar een maaltijd voor 2, zo zou ik het ook gedaan hebben! Saluti!

Eetlust zei

Dank je Antoinette :) Had alleen misschien een iets kleinere pan moeten pakken, wat dat betreft zit koken voor 4 nog meer in mijn hoofd dan voor 2.

Judith zei

Ziet er heerlijk uit. Zit wel een foutje in je recept er staan 2 keer 4 eieren in de ingredienten

Eetlust zei

Je hebt helemaal gelijk! 8 eieren is wel wat veel voor 2 personen :) Ga het meteen veranderen. Bedankt voor het melden en je reactie, leuk!