maandag 7 mei 2012

In goed gezelschap

Afgelopen weekend mochten we onze benen weer eens onder andermans tafel uitstrekken en wel onder de tafel van vrienden sinds jaar en dag. De meesten van jullie kennen ze niet  maar wel een beetje, in ieder geval hun borden want het zijn de mensen van de Waalrese mosterdsoep.
Ze wonen geweldig, vlakbij het bos en aangezien we allemaal van wandelen houden gaan de wandelschoenen standaard mee. Het was even de vraag of ze ook daadwerkelijk aangetrokken werden daar het regenwater weer vrolijk en fris de functie van de tuinslang overnam. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, eenmaal in Waalre was het droog wat echter niet van de bospaden gezegd kon worden.
Vriendin keek bij binnenkomst naar mijn schoeisel en informeerde voorzichtig of ik nog wat anders meegenomen had....De meer geschikte stappers werden uit de tas getoverd en even later konden we de paden op en de lanen in, af en toe struikelend over de petehond, jaha een petehond dat heeft niet iedereen, die immer enthousiast met stokken in de weer is en niet altijd van even handig formaat.

Ook helemaal maf van ballen

Na het wandelen dronken we wat in een huiskamercafeetje waar we ons iedere keer erg goed vermaken.Herinneringen ophalen die niet geschikt zijn voor dit blog tot je bijna van je kruk kukelt van het lachen. Door het lachen ja, niet door dat heerlijke biertje, wij gedragen ons immer voorbeeldig, dat u dat maar weet.


En na al die inspanning werd er heerlijk voor ons gekookt. Al kletsend over van alles en  nog wat, van politiek tot familie, van vakanties tot plannen genoten wij van carpaccio met rucola uit eigen moestuin, een heerlijk tajine met kabeljauw, sinaasappel, rode pepers en andere smaakmakers, frisse salade erbij en couscous. Espresso-ijs met koffielikeursiroopje fietste er vlotjes in.
Na deze zoals altijd fijne middag/avond togen we Tilburgwaarts, gewapend met een zak vers afgesneden  raapstelen die vanavond in een stamppotje verdwijnen.
Dat levert meteen weer voer op voor een volgende post.4 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Ik had het op twitter al gemeld; ik vind je blog er zo erg gelikt uitzien!

Eetlust zei

Nogmaals dank je wel Caroline! Ben er zelf ook heel tevreden over. Het duurt even maar dan heb je ook wat :)

Yasmin zei

Ook op de mobiele weergave ziet de site er super uit! :)

Eetlust zei

Ha da's ook fijn om te weten! X