Je hebt nodig voor 4 personen:
1 liter groentebouillon - 200 gram gerookte zalm - 2 el grove mosterd - 1 ui - stukje verse gember - 2 cl room - peper -verse dille - 3 el olijfolie - 2 el bloem
Zo maak je het:
- Pel en snipper de ui
- Snijd de gember heel fijn
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gember en ui tot de ui zacht en glazig is.
- Voeg de bloem toe en meng het goed door elkaar, even mee laten bakken.
- Scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen, goed blijven roeren.
- Voeg de mosterd en room toe, meng het goed met de soep en breng het aan de kook.
- Voeg vlak voor het serveren de gerookte zalm toe.
- Even proeven en eventueel wat peper toevoegen.
- Verdeel de soep over 4 soepborden en knip er flink wat dille overheen.
Eet smakelijk en de groeten uit Waalre!
2 opmerkingen:
Ik vind soep ook zo lekker, maar P. vind het geen avondeten...
Maar ik ga deze vast eens maken, voor de lunch.
:)
Kun je het niet als voorgerecht slijten? Wij eten deze soep ook niet als maaltijdsoep hoor. Maar zijn wel dol op goed gevulde soepjes, mmm lekker brood erbij.
Een reactie posten