donderdag 7 november 2013

Twee jaar Eetlust en een weggevertje

Precies twee jaar geleden zette ik de eerste voorzichtige stappen in bloggersland. Het werd een mooie ontdekkingstocht die nog lang niet ten einde is.
Mooie, fijne, lieve mensen ben ik al tegengekomen. Ontluikende vriendschappen. Nieuwe ervaringen.
Herkenning. Veel humor. Passievolle ondernemers met prachtige producten.
Ruim 350 posts zijn er geschreven. En gelukkig worden ze ook gelezen. Steeds meer. En dat doet mij deugd.
Daarom wil ik jullie bedanken. Voor jullie reacties, de feedback, jullie aanwezigheid. Hoe kan ik dat beter doen dan met iets fijns voor in de keuken.

Bij Kookpunt heb ik een braadslede voor jullie uitgezocht. Kijk, dit is 'm. Het is er eentje van Vogue met gietijzer en geschikt voor alle hittebronnen!Zelf kook ik al jaren op een fornuis van Boretti. Toen ons oude keukentje destijds  in de steigers werd gezet had ik één grote wens, zo'n fornuis. Ik loerde er al tijden naar. We zijn nog steeds erg blij met elkaar. Maar dit terzijde. De braadslede is hittebestendig tot 250 graden en een afmeting van 39,5x23x6,5 cm.  Daar kun je je best mee uitleven.Vinden jullie het wat? Lees dan maar snel verder.



Kennen jullie Kookpunt trouwens? Kookpunt is zo'n winkel waar je verdwaalt tussen het aanbod, waar je met meer dan de bedoeling was de deur uitgaat. Verdraaid gevaarlijk voor kookliefhebbers.
Of je nu aan nieuwe pannen van bijvoorbeeld Fissler toe bent, je keuken meer kleur wilt geven met de handige en mooie producten van Joseph Joseph of Alessi, je je op instorten staande pedaalemmer wilt vervangen door een designexemplaar van SimpleHuman, ze hebben het. Een groentesapje maken met een slowjuicer van Versapers om de dag gezond te beginnen? Geen enkel probleem. Iedereen vindt er wel wat,  hoe groot of klein je budget ook is.

En ovenschalen dus, zoals deze die ik weg mag geven. Aan één van jullie omdat dit blog jarig is.

Natuurlijk moet je er wel wat voor doen. Voor niets gaat de zon op.

Ik ben nieuwsgierig naar jullie braadsledeproof  lievelingsgerecht. Stel dat je wint, wat ga je hierin dan maken?

Vertel me dat in een reactie op dit blog. Zorg er wel voor dat ik je na afloop van de actie  kan vinden anders is je inzending helaas ongeldig.
Reageren kan natuurlijk ook op Facebook of Twitter. Je ziet, ik ben overal bereikbaar.
Een heel recept hoef je niet in te sturen.
Als je wint vraag ik je het recept overigens wel. Dan ga ik het maken en publiceer ik het op Eetlust. Deal?

Deze actie loopt tot donderdag 14 november 21.00 uur.

Vrijdag 15 november maak ik de winnaar bekend!

Ben heel benieuwd naar jullie creatieve reacties!

Update 15 november:

Iedereen enorm bedankt voor de felicitaties en leuke reacties. Ik heb me weer prima vermaakt :)

Maar nu..............

De nummertjes zijn gehusseld en uit de hoge hoed is de naam tevoorschijn gekomen van ..........

NELL NIJSSEN

Gefeliciteerd Nell, je hebt inmiddels een mailtje van me ontvangen. Dat er maar veel lekkere gerechten gemaakt mogen worden!

De andere inzenders enorm bedankt en niet getreurd er komt vast nog wel eens iets voorbij :)

21 opmerkingen:

SIlphya zei

Wat een prachtige braadslede! Sinds heel kort Kookpunt "ontdekt" op internet, nog niet in de winkel geweest. Manlievv vindt het een 'gevaardlijke' winkel, want ik kijk zeer hebberig uit mijn ogen als ik op de website rondneus :)

Wat zou ik maken hierin? In ieder geval iets met gebakken aardappels, kip, ui, bouillon, kruiden en natuurlijk heul veul knoflook!

Aranka zei

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd!

In de braadslee zou ik in ieder geval een mooie grote roastbeef maken. Bij onze hoeveslagerij hebben ze prachtig vlees van bio koeien (Ze zijn veel buiten, krijgen goed eten (ok daar worden ze niet blij van) worden lokaal geslacht dus ze hebben weinig stress en dat proef je!

Nell zei

Ha die Els, van harte gehieperdepiept en zo. Twee jaar bloggen al weer. Tjee, wat genieten wij telkens weer van je leutige verhaaltjes met fijne hapjes. Doe nog maar even voort dus!
In deze gietijzeren braadslede zou ik zeker een klassieke ossobucco maken met een lekker dikke laag gremolata.
Dan smikkelen wij alles samen op. Deal?

Katrien zei

Wij hebben ooit eens met de hele familie lamsbout gegeten. Ook met zijn allen klaargemaakt trouwens. De een zorgde voor de inkervingen in de bout, terwijl de ander daar de knoflook en rozemarijn in stopte. Om het half uur een ander familielid naar de keuken om de bout te bedruipen met zijn eigen sap. Wat aardappels, groenten en een rood wijntje erbij, familiegezelligheid en je avond is fantastisch.

boonappetite.nl zei

Ha Els! wat een mooie braadlede, ik zou er een hele kip in maken. met rozemarijn en veel citroen en aardappelen in de schil erbij leggen. heerlijk! ik hoop dat je me weet te vinden als het zo mocht zijn. Fijne verjaardag!

Harry Vermeulen zei

Echt een mooi ding. Werk op nog geen 250 meter van het kookpunt en wat een geweldige winkel is dat.
Wat zou ik er in maken. Pfffffff Er schieten nu zoveel recepten door mijn hoofd.
Van een heerlijk Marokaanse stoofschotel met lamsvlees en granaatappel tot aan witte chocolade broodpudding.
ik kan niet kiezen, wel weet ik dat die braadslede elke avond in gebruik zou zijn.

Annemieke zei

Gefeliciteerd met je tweejarige blog! Ik ben groot liefhebber van ovengerechten. Aardappeltjes met rozemarijn, gegrilde groenten, Mexicaanse wraps, zelfgebakken brood... Maar het eerste gerecht dat ik in deze prachtige schaal zou maken, zou denk ik een eerlijke vegetarische lasagne worden. Met zelfgemaakte tomatensaus met héél veel lekkere groenten.
Ik hou me aanbevolen :-)

Martine zei

Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik zou in deze schaal mijn superlekkere lasagne maken. Of Shephards pie.Of mijn ovenschotel met nachos, of aarsappel gratin. Of allemaal.

missFromage (Ursula) zei

Hieperdepiep hoera! Proost op je tweede blogverjaardag, Els :)

Hoewel die braadslede me echt super super lijkt, laat ik hem voor een ander liggen. Met pijn en moeite, dat wel ;) Maar met uitpuilende keukenkastjes, doorgebogen planken en curvers onder de trap (ja, echt!)vind ik dat wel zo netjes en praktisch.

Keep on blogging!!

Liefs, Ursula

Anoniem zei

Hallo Els, allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met het twee jarig bestaan van je blog!!! Dat je nog maar heel lang door mag gaan. En wat een leuke verloting. Wat ik in zo'n mooie braadslede zou maken is een Italiaans gerecht (verbaasd?): Pollo alla cacciatora!!! Heerlijk malse kip in een lekkere wijnsaus gestoofd in de oven. Proef maar eens.......
Liefs, Wilma.

Unknown zei

Wauw, ik doe graag mee. Tijdens het verhuizen zijn al mijn ovenschalen gesneuveld - mijn vader was iets te enthousiast met het inladen van de boedelbak. Nu ik eindelijk in een studentenhuis woon mét hete luchtoven (die het doet) kan een goede ovenschaal er nog wel bij.

Anita H. zei

Hey, wat een topprijs. Wat ik waarschijnlijk het eerste zou maken is een aardappelschotel.

Unknown zei

Proficiat!
De schotel waar mijn kinderen dol op zijn is als volgt: laagje puree, laagje wortelen, laagje spekjes, laagje puree, afwerken met een laag gehakt. En de ganse schotel gaat er aan :)

Rengelina zei

Hoi hoi!

Van harte gefeliciteerd met twee jaar bloggen van Eetlust, wat een genot om te lezen, te watertanden en inspiratie te krijgen!

Wat een superleuk initiatief om deze braadslede weg te geven, echt een geweldig cadeau om te ontvangen voor alle bourgondiërs onder ons.

Wat zou ik maken als ik deze zou krijgen? Ideeën te over, kip met marokkaanse kruiden en heel veel groenten en knoflook of een stoofpot van rund met mangochutney of een beef wellington of... volgens mij zou de braadslede iedere dag in de oven staan te glunderen van geluk dat hij zo vaak bewonderend aangekeken wordt ;-)

Bourgondische groetjes,
Rengelina

aniet67.blogspot.com zei

Hallo Els,
Ten eerste gefeliciteerd met je jubileum. Lees je blog graag en de recepten zijn lekker en origineel.
Zo'n prachtige ovenschaal is nog eens een leuk cadeau. Tja, het eerste wat ik erin zou maken zou toch m'n altijd goed gevulde lasagne zijn met zelfgemaakte saus en misschien ook met verse lasagnebladen. Vulling met geroosterde aubergine. Loopt het water je al in de mond?
Ben benieuwd.
groetjes,
Anita

Daisy zei

Oh een toffe actie! En proficiat met het tweejarig bestaan.
Ik ben 14 november dus een extra cadeautje kan er dan altijd nog wel bij!
Ik ben dol op ovengerechten. Mijn favoriet is nog altijd de lasagne met bechamelsaus. Lekker standaard misschien maar het hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers te eten, toch?
Mijn mailadres is info(at)lekkerhappen.com

Linda Linnemans zei

Wat een fijne braadslede! Ik heb een heerlijk recept voor mosselen. Eerst de braadslede op het fornuis en allerlei ingrediënten aanbakken, waaronder harissa en koriander. Heerlijk!
Gr . Linda
Op twitter @LMLinnemans

Unknown zei

Daar kan ik heel veel lekkere dingen in maken! Lekkere vegetarische groentelasagna, beenhammetjes, zuurkoolschotel, ... Misschien nog een lekkere appel-perencrumble als toetje?

bernadette_thijssen@hotmail.com zei

Ohhhhh mijn hoofd slaat op hol!
Zoveel ideeën wat ik zou maken in de braadslede!
Maar favoriet blijft toch wel heerlijke kipkarbonades met honing en sojasaus! Hmmmmmm

Aranka zei

Gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog! Zo leuk, we zijn net na elkaar begonnen dus :)

Prachtige ovenschaal trouwens ook, ideaal voor een lekkere vegetarische lasagne met veel groenten, zelfgemaakte bechamelsaus en een zelfgemaakte rucolapesto erdoor. Yum!

Adèle Peetoom - Hogenkamp zei

Hi Els, gefeliciteerd met je blog verjaardag! Jij zou cadeautjes moeten krijgen in plaats van ze weg te geven :-) Maar leuk hoor en wat een prachtige braadslede, wauw. Mijn recepten zijn nog ingepakt maar wat mij zo te binnen schiet is een hele kip vol stoppen op verschillen plekken onder de huid met knoflook, tijm en parmaham. Aw oh yummy. En ratatouille van courgette, aubergine, 3 kleuren paprika, tomaten, rode en witte uien, knoflook erbij leggen en aardappeltjes, tijm rozemarijn fling zwarte peper erover malen en flink olijfolie. Niet te veel kippedruipvet maar ik moet het even maken om te kijken hoe ik dat ook al weer deed. Misschien te simpel voor de winactie en blog maar super lekker :-)! Groet Adele.