dinsdag 1 oktober 2013

Broodbakje met peer, geitenkaas en walnoten

De combinatie van pittige kaas met iets van fruit en noten vind ik zo lekker he. En helemaal als tosti of panini, hartig taartje. Kom maar op, schotel het me maar voor, ik hap graag toe.
Peer, blauwe kaas, honing, tijm, wat noten, het is een klassieker te noemen.
Geen blauwe kaas maar een Franse Chèvre Blanc deze keer, de smeuïge witschimmel geitenkaas met pit. Verstopt onder een laagje peer. Geen bladerdeeg, geen korstdeeg maar gewoon een uitgerolde boterham waarmee je een ramequin bekleedt. Simpeler kan echt bijna niet.




 Je hebt per persoon nodig:

1 boterham - 1/2 peer die niet overrijp moet zijn - ongeveer 25 gram Chèvre Blanc - wat blaadjes tijm, liefst vers - 1/2 el honing - paar walnoten - zout - chilivlokken - beetje boter - ovenvast potje (ramequin)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het potje in met een beetje boter.
Snij de korsten van de boterham en rol het plat. Ga niet te onstuimig te werk, het moet wel heel blijven.
Druk het nu voorzichtig in het potje en vorm een bakje.
Leg op de bodem de kaas en bestrooi met wat tijmblaadjes.
Verdeel de halve geschilde en van klokhuis ontdane peer in vieren en leg op de kaas. Misschien moet je de peer beetje bijsnijden om het passend te maken.
Hierop gaan weer war blaadjes tijm, een stuk of 5 in stukjes gebroken walnoten. Giet er de honing over.
Bestrooi met pietsje zout en chilivlokken. Het geeft net dat beetje extra aan de honing en algehele smaak.

Zet 15 - 20 minuten in de oven. Vervolgens het bakje uit het potje halen, op een bordje zetten en rap opeten!
Ook erg lekker met wat salade. Geef het eens als voorgerecht of als dessert. Weer eens wat anders.


2 opmerkingen:

aniet67.blogspot.com zei

Mmm alweer zo'n lekker gemakkelijk gerechtje, echt voor de herfst en perentijd nu!

Eetlust zei

Je krijgt 't nog druk :)Nog bedankt voor je stukje op je blog, vind ik lief!