Je hebt nodig:
5 plakjes bladerdeeg - 500 gram zuurkool - klein blikje ananas - 2 el rozijnen - 1 ui - 1 rode paprika - 200 gram spekblokjes - 150 gram geraspte kaas - 200 ml crème fraîche - 2 eieren - quichevorm van 26 cm doorsnede - beetje boter om in te vetten.
Zo maak je het:
- Zet de zuurkool op met ananas plus sap plus rozijnen. Laat 45 minuten zachtjes stoven.
- Ontdooi de bladerdeeg.
- Snipper de ui, snij de paprika in kleine stukjes.
- Bak de spekblokjes op zacht vuur krokant. Voeg ui en paprika toe, bak mee.
- Verarm de oven voor op 200 graden.
- Vet je bakvorm licht in met wat boter.
- Strooi klein beetje bloem op je werkblad en rol het bladerdeeg uit tot een lap iets groter dan de bakvorm.
- Leg het erin. Strooi de helft van de geraspte kaas over de bodem.
- Klop de crème fraîche los met de eieren tot homogeen geheel.
- Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem.
- Schep het spek/paprika/uimengsel erover plus de rest van de geraspte kaas.
- Giet de crème fraîche erover en zet de taart 40-45 minuten in de oven.
2 opmerkingen:
Hé, wat leuk! :)
En met ananas lijkt het me helemaal lekker! :D
Zo zie je maar, een bron van inspiratie ben je :) Deze taart is echt uit de oude doos en door jouw post moest ik er weer aan denken!
Een reactie posten