Kip is een allemansvriend, er past zoveel bij dat het eigenlijk een kwestie is van de groentela open te trekken, te bekijken wat er nog ligt en het klaar te leggen om te snijden. Groente als boontjes zijn dan weer iets minder geschikt om in de oven te garen, kook die maar apart.
Met wat aardappelen, ui, paprika, courgette, knoflook en tomaat kwam er deze ovenschotel voor 2 tevoorschijn.
Voor 2 personen heb ik gebruikt:
2 kippenbouten - 2 uien - 1 gele ( of rode) paprika - 1/2 tot 3/4 courgette - 3 tomaten - 5 middelgrote vastkokende aardappelen - 2 teentjes knoflook - scheutje olijfolie - 1/2 glas witte wijn - rozemarijnnaaldjes van 1 takje - 6 plakjes hongaarse salami - zout en peper - pikante paprikapoeder - chilivlokken uit de molen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Schil de aardappelen, snij ze grof maar wel in ongeveer gelijke stukken
- Ui in vieren snijden, paprika doormidden snijden, zaadlijsten verwijderen, iedere helft in 3 of 4 stukken snijden afhankelijk van de grootte.
- De courgette in dikke plakken snijden.
- De tomaten in vieren snijden
- Wrijf de kip in met zout, peper, paprikapoeder en maal er wat chilivlokken over.
- Leg de bouten met een klein scheutje olijfolie in een grote ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Je kunt de bouten ook even in de pan aanbraden.
- Haal de schaal eruit en leg de aardappelen plus rozemarijnnaaldjes erbij. Kwartiertje bakken.
- De schaal weer uit de oven en nu de ui, paprika, courgette, tomaat en fijngehakte knoflook toevoegen
- Giet de witte wijn erover, schuif terug in de oven en bak tot kip en groente gaar zijn.
- Voeg 10 minuutjes voor het einde de salami toe.
Heb je olijven over? Leg het erbij, evenals een paar plakjes citroen. Dat laatste heb ik normaliter altijd in huis maar nu dus even niet. Aubergine kan erbij, paddestoelen, wortel... leef je uit met de restjes in je groentela!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten