Pancetta werd chorizo aangezien er nog een stukje in de koelkast lag. Het andere stuk verdween deze week in de Baskische kip. Resultaat: een lekker gevulde, licht pittige soep. Hij mag blijven.
Van keuken naar kamer, het blijft een kunst (randjes) |
Je hebt nodig:
600 ml passata (gezeefde tomaat) - 1 liter kippenbouillon - 1 flinke ui - 2 stengels bleekselderij - 1 middelgrote winterwortel - 2 el olijfolie - stukje chorizo van ongeveer 75 gram - 2 teentjes knoflook - 1 blik cannellinibonen (uitlekgewicht 250 gram) - 250 gram kaastortellini ( gedroogd of koelvers of zelfgemaakt) - pesto - Parmezaanse kaas
Zo maak je het::
- De wortel en bleekselderij in stukjes snijden, de ui snipperen en de knoflook fijnhakken.
- Snij de chorizo eveneens in stukjes.
- Verhit in een pan de olijfolie, voeg de fijngesneden groente en chorizo toe. Bak een aantal minuten zachtjes tot de groente wat zacht wordt.
- Voeg passata en kippebouillon toe. Breng langzaam aan de kook.
- Voeg de uitgelekte cannellinibonen en de koelverse tortellini toe. Laat zachtjes koken tot de pasta gaar is.
- Gebruik je gedroogde tortellini, kook die dan in een aparte pan en voeg op het laatst toe aan de soep.
- Schep de soep in diepe borden, garneer met wat pesto en geraspte Parmezaan.
Bron: Delicious november 2012
8 opmerkingen:
Dus dat licht pittige kwam dan alleen van de Chorizo? Knap. Ik zou al snel naar de cayennepeper grijpen ...
Ja Paul, alleen door de chorizo :) Door het bakken verliest het een deel van het vet/olie en dat is al kruidig en pittig. Vervolgens trekken die smaakjes weer in de soep. Probeer het eens! En als jij extra cayenne wil strooien.. ga je gang :)
Komt mede doordat ik niet vaak echte Chorizo in huis heb.
Er ligt wel altijd een pseudo-chorizo (Stegeman) in de voorraadkast. En die mag wel wat extra pit gebruiken ...
Ja dat is waar, die is zeker niet echt pittig te noemen. Wat extra cayenne, chilivlokken of fijngehakt pepertje is dan geen overbodige luxe :)
Het nadeel van zoveel recepten hebben is dat je zolang moet wachten tot je weer eens hetzelfde eet...
:)
Hahaha, true! Op de dagen dat we niet posten mag de rest in de herhaling :)
Alweer een reden om mijn frequentie te verlagen. 2 of 3x per week maar doen?
Ik zit meestal rond de 18 berichten per maand maar een deel daarvan gaat ook over mijn kookboeken en andere dingen. Je moet niet te veel verlagen hoor Paul daarvoor zijn je stukjes veel te leuk!
Een reactie posten