maandag 19 november 2012

Tortelliniprikkers met mortadella en zongedroogde tomaat

Over ongeveer 6 weken beginnen we alweer aan een nieuw jaar. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we de champagne opentrokken en met elkaar proostten op een mooi 2012. Al jaren en jaren vieren wij een nieuw jaar met een vaste club vrienden, immer omlijst met de nodige muziek en heel veel hilariteit.
Behalve die bubbels en andere vloeibare zaken maken we allemaal een hapje, zo zijn de taken eerlijk verdeeld.
Hapjes maken vind ik wel één van de leukste dingen om te doen, je bent wat tijd kwijt, zeg een dag of 2 als je een buffet voor 30 mensen in elkaar wilt draaien en dan heb ik het nog niet eens over de zoektocht naar nieuwe ideetjes. Het afgelopen weekend vierden we de verjaardag van de husband. Een kamer vol familie vrienden, gelach en gepraat, een drankje en natuurlijk een hapje. Deze keer gekozen voor prikker, wrapjes, rolletjes, balletjes, dipjes, lepeltjes... en die ga ik deze week allemaal hier plaatsen, hopelijk hebben jullie er wat aan als je inspiratie zoekt voor je eigen feestje, kerstavond, oud en nieuw of iedere gelegenheid dat je wat te vieren hebt!

Ik trap af met een doodsimpele prikker met tortellini, ook erg leuk om met kinderen te maken en die extra handen kun je best wel gebruiken.Je hebt nodig voor ongeveer 40 stuks
1 zakje gedroogde kaastortellini - 1 potje zongedroogde tomaten op olie - 2 ons mortadella - handje versgeraspte parmezaan - 2 el olijfolie - scheutje citroen - wat gedroogde oregano - zout en peper- tapasprikkers

Zo maak je het:
  • Kook de tortellini beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat ze uitlekken en grotendeels afkoelen.
  • Doe ze in een bakje of schaal en meng er de versgeraspte parmezaan door plus de olijfolie en oregano. Breng verder op smaak met een scheutje citroensap en wat zout en peper. Laat een uurtje de smaken erin trekken.
  • Laat de zongedroogde tomaatje uitlekken, dep beetje af en snijd iedere tomaat in 3 à 4 stukjes.
  • Leg de plakjes mortadella op elkaar en snijd in ongeveer 6 repen.
  • Prikken: stukje tomaat, tortellini, rol een reepje mortadella op en prik, tortellini, stukje tomaat. Maak vervolgens een prikker met 2 stukjes mortadella, 2 tortellini en1 stukje tomaat.
Simpel of niet? Ze vielen hier heel goed in de smaak getuige een best wel redelijk snel leeg bord :)

De tortellini kun je ook al een dag van tevoren koken en marineren. Zet het in de koelkast tot gebruik


2 opmerkingen:

Nell zei

Welkom, al ideeën voor hapjes, lepeltjes etc! December is in aantocht, dus er moet weer flink uitgepakt worden.

Eetlust zei

Hsha, ja dat schijnt zo te zijn. Als ik de feestdagenstress voor een ander iets kan verminderen dan ben ik al blij :)