Je hebt nodig voor 2 personen:
4 drumsticks - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 3 tomaten - 2 uien - 1 teentje knoflook - stukje chorizo van ongeveer 75 gram - 1 tl piment d'Espelette - handje zwarte olijven -1 tl pikante paprikapoeder - 10 naaldjes verse rozemarijn -peper - beetje zout -chilivlokken uit de molen - 2 el olijfolie
Zo maak je het:
- Bestrooi de drumsticks met peper, zout en wat chilivlokken uit de molen.
- Snij de paprika's en uien in repen. De tomaten snij je in blokjes.
- Hak het knoflookteentje fijn.
- Snij de chorizo in de lengte doormidden en vervolgens in halve stukjes.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
- Haal de kip eruit en leg even apart.
- Fruit in dezelfde olie en pan de uien, voeg vervolgens de paprika en knoflook toe, knip de rozemarijn erover..Paar minuten meebakken.
- De tomaatblokjes mogen erbij evenals de chorizo en olijven. Bestrooi met de paprikapoeder en piment d'Espelette. Schep alles door elkaar en even mee bakken.
- Leg nu de kip weer terug in de pan, deksel erop en 40 minuten zachtjes sudderen tot het gaar is. Af en toe kip omdraaien en het groentemengsel omscheppen.
2 opmerkingen:
Ben het helemaal met je eens: hoe meer kunstmatige zon, hoe sneller die rotwinter voorbij is! Van jouw Baskische kip word ik vanzelf vrolijk.
Veel kleur op het bord en we komen de winter wel door Nell :)
Een reactie posten