In de Saveurs staat een Sandwich à la Merguez en dat is niet zomaar een broodje met worst, nee ook met gezoete uien, rucola en tomatenblokjes met olie en harissa en natuurlijk, het blijft een frans recept, stokbrood.. Zoet en pittig, smeuïg, werkelijk een verrukkelijke sandwich. Heb wel wat aan de hoeveelheden gesleuteld en de harissa die ik niet in huis had vervangen door hot pepper sauce.
Voor 4 broodjes heb je nodig:
8 merguez - 1 tot anderhalve stokbrood - 4 rode uien - 4 tomaten - rucola - 1 koffielepel komijn (djinten) - 50 ml sherryazijn (vinaigre de Xérés) - 2 el poedersuiker - 3 el olijfolie - 1/2 el hot peppersauce - nog wat extra olijfolie plus hot pepper sauce om het brood te besmeren.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de uien in dunne plakjes. Verhit in een koekepan 1 el olijfolie en smoor hierin de ui met de komijn gedurende ongeveer 15 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg dan de azijn plus poedersuiker toe. Meng goed en laat nog ongeveer 10 minuten smoren.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Maak een dressing van 2 el olijfolie en een 1/2 el hot pepper sauce. Meer hot pepper mag natuurlijk ook als je dat lekker vindt.
- Vermeng dit met de tomatenblokjes en zet weg tot gebruik.
- Bak in een andere koekepan de worstjes gaar en bruin in een klein beetje olijfolie.
- Verdeel het stokbrood in 4 stukken die ongeveer even groot zijn als de merguez.
- Snijd ze doormidden en bestrijk met een klein beetje olijfolie vermengd met wat hot pepper sauce.
- Zet de oven op de grillstand en leg ze er heel even onder.
- Verdeel over 4 borden. Leg op ieder stokbrood wat tomatenblokjes, daar bovenop wat rucola, dan de gesmoorde uien en vervolgens 2 merguez worstjes plus nog wat extra rucola.
Bron: Saveurs juli-augustus 2012
4 opmerkingen:
ha, een sophisticated hot-dog! Doet mij het water in de mond lopen.
Ja dit is een goeie he :) Het blad 'Saveurs' is ook zeer water in de mond opwekkend.
Ik koop Saveurs ook altijd als in Frankrijk ben. Ook koop ik altijd Cuisine et Vins de France.
Zo'n fijn blad! Kookboekjes met streekgerechten probeer ik ook vaak op de kop te tikken in de franse ramsj. Maar dat is meer voor de 'heb' , doe er veel te weinig mee eigenlijk.
Een reactie posten