Je hebt nodig:
1 blik tomatenblokjes - 3/4 van een basilicumplantje - 3 ansjovisfilets - 2 teentjes knoflook - 1 spaanse peper - 50 gram Parmezaanse kaas - olijfolie.
Zo maak je het:
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn.
- Hak de knoflook fijn
- Snijd de basilicum grof, houd een handjevol achter.
- Verwarm wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de ansjovisfiletjs. Ze vallen snel uit elkaar. Roer door.
- Voeg knoflook en spaanse peper toe. Bak zachtjes even mee.
- Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Schep alles door elkaar. Laat paar minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur. Rasp er ongeveer de helft van de kaas over. Voeg de gehakte basilicum toe. Zet de staafmixer erop en pureer tot homogene saus, Houd warm op laag vuur.
2 opmerkingen:
Dat klinkt goed!
Ik ben dol op pepers. En ansjovis. En eten. In het algemeen.
:))
Dat laatste is bekend :) De pepers ook...Lekker makkelijk receptje he, fijn voor chaotische dagen!
Een reactie posten