vrijdag 14 september 2012

Zachte witte bolletjes, altijd lekker!

Lunchen met familie is altijd gezellig. Bij een lunch horen natuurlijk broodjes met allerhande vleeswaren en kazen, vooral kazen want daar zijn we nogal van. Ook mag iets warms niet ontbreken, het wordt waarschijnlijk een gehaktbrood à la PaulO, een medeblogger die ik met heel veel plezier volg. Iets vissigs zal er ook wel komen en laten we vooral de afdeling zoet niet vergeten. Afijn wat het uiteindelijk wordt kun je ongetwijfeld volgende week lezen.
In de vriezer liggen inmiddels Iraanse platte broodjes die wat op ciabatta lijken en brioche-achtige minibroodjes.
En vandaag dus heerlijke zachte witte bolletjes gebakken. Ze kunnen gemakkelijk in de vriezer, een paar uur voor gebruik haal je ze eruit en laat gewoon ontdooien in de verpakking.
Het recept kun je vinden op de site van Levine, een blog met enorm veel broodbakrecepten die altijd kloppen, een echte aanrader.
Ik pluk ook wel eens recepten van internet, de laatste tijd vooral van de Amerikaanse sites, de ene keer groot succes, de andere keer denk je mwah, te zout, te zoet, te nat, te... Ondanks dat ik de Amerikaanse en Engelse inhoudsmaten keurig omreken.
Met familie over de vloer wil je natuurlijk geen risico lopen , voor je het weet is je reputatie naar de vaantjes.
Daarom deze beproefde bolletjes, ik heb er net eentje op met een lik roomboter...Moet toch kijken of ze goed zijn?


Ik stop ze dadelijk maar snel in de vriezer...
Nog een keertje dan, dit recept van zachte witte broodjes kun je vinden op Uit de keuken van Levine

5 opmerkingen:

Unknown zei

Witte broodjes. Vroeger alleen iets voor een speciaal zondags ontbijt (of een schoolreisje). Nog steeds is een wit bolletje een feestje voor me. Doormidden, zoute roomboter smeren en dan een (te) dikke laag filet americain er tussen, en grof gemalen zwarte peper.
Feest in het vuistje ...

Eetlust zei

Dat is er één van de afdeling 'Zo maken we een baksteen nog lekker'. :-)
Maar je brengt me op een idee... filet americain, snel op lijstje zetten.

Unknown zei

Goh, daar heb ik in maart nog over geblogged:
http://www.family-oosten.com/blog/2012/03/08/belgische-prepare-2

Eetlust zei

Juist ja, in maart, een half jaar geleden...sorry Paul, niet gezien, volgens mij was ik toen nog niet van je bestaan op de hoogte :-)
Maar oei wat een vervaarlijk lekker recept. Sla ik op!

Unknown zei

Bekend. Zo ontdek (en volg) ik ook andere bloggers, maar heb te weinig tijd om alles wat ze eerder hebben geplaatst te lezen ...