zondag 12 augustus 2012

Wereldrecords eten; van hamburger tot peper

Een nieuwsberichtje waarin vermeld werd dat een wereldrecord hotdogs eten voor vrouwen weer een nieuw record opleverde riep bij mij de vraag op waarom doe je aan zoiets mee en hoeveel van dit soort in mijn ogen weerzinwekkende evenementen zijn er eigenlijk.
Met enige regelmaat rolt er zo'n bericht langs van kippenvleugeltjes tot poffertjes.In 2006 presteerde de Japanner Takeru Kobayashu het om 97 hamburgers in 8 minuten naar binnen te schuiven. Dit record werd echter weer verbroken door de Amerikaan Joey Chestnut, hij overschreed de 'magische' grens van 100 en kwam uit op 103 burgers.
Deze zelfde Chestnut wist in 2009 68 hotdogs plus de ,laten we dat niet vergeten, broodjes binnen 10 minuten op te eten, hij evenaarde dat record op 4 juli jongstleden.
De winnares, de 44-jarige Sonya Thomas bracht het tot 45 stuks. (het idee alleen al)
Joey Chestnut is een wedstrijdeter, tig records staan er op zijn naam van het eten van 241 chicken wings, 380 wontons tot 45 stukken pizza en nog weegt die jongen niet zwaarder dan 102 kilo, dat vind ik pas een prestatie. Maar goed dat het geen dagelijkse business is.
Dan hebben we nog een Rus, Andrei Smirnov, hij kreeg het voor elkaar om in 2008 73 pannenkoeken binnen een uur te verorberen.

Ik weet inmiddels dat een aantal lezers wel van pit houden, voor een rode peper meer of minder draaien ze hun hand niet om. Voor hen heb ik een leuk wedstrijdje in de aanbieding. Het wereldrecord habanero (een aardig pittig typje) staat op 51 stuks, gevestigd door de Zuid-Afrikaan Johan Hattingh in 2005. Wie gaat de uitdaging aan en strijdt voor een plaats in het Guiness Book of Records? Laat ik over één ding duidelijk zijn, ik niet...
Over pepers gesproken de Trinidad Moruga Scorpion mag zich sinds dit jaar  de allerheetste peper ter wereld noemen, zijn voorganger de Bhut Jolokia droeg deze titel sinds 2007. Een Indiase vrouw kreeg het voor elkaar om in 2009 binnen 2 minuten 51 exemplaren te eten. Ga er maar aanstaan.
Dat dergelijke hete pepers wedstrijdjes niet zonder gevaar zijn kan een Brit in ieder geval niet meer na vertellen, hij overleed aan een hartaanval.
Wat hebben we nog meer? 52 porties kebab, 68 kroketten in een uur, 47 frikandellen ook binnen een uur, bananen, slakken... kortom alles wat eetbaar is kan als uitdaging gezien worden.

Als ik mijn ogen dichtdoe dan zie ik een stel kauwende, malende zwetende, mensen voor me met rollende ogen die bijna uit de kassen puilen, opgezwollen aderen in de nek, mosterd en andere vloeibare zaken druipen langs kinnen, smakken, schrokken, handen die de broodjes hamburger in de mond duwen, meer,meer,meer.
Wat vinden jullie van dit soort schransfestijnen?

Je hebt ook wedstrijden waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk een pizza of iets dergelijks naar binnen te proppen, ieder zijn meug denk ik dan maar daar heb ik niet zoveel moeite mee als met bovenstaande voorbeelden. Het wereldrecord pizza eten bijvoorbeeld staat momenteel op 1 minuut 45 seconden

Mochten jullie je nu geroepen voelen om één van deze records te verbreken, laat het me dan vooral weten, ik zal er niet bij zijn ter aanmoediging want bij het lezen van deze records alleen al voel ik een lichte onpasselijkheid opkomen.

5 juli 2013

Vandaag zag ik een berichtje over bovengenoemde Chestnut. Hij heeft gisteren zijn eigen wereldrecord hotdogs eten verbeterd. De goede man presteerde het om 69 van die gevallen binnen 10 minuten naar binnen te schuiven. De nummer 2 at er 'slechts' 51.

Wil je weten hoe zo'n wedstrijd in zijn werk gaat? Kijk dan maar even naar dit filmpje.. Sterkte, ik heb het niet de volle 10 minuten volgehouden ...


3 opmerkingen:

Nell zei

Ik deel je mening. Vreselijk om toe te kijken hoe een mens zich vol staat te proppen. Alsof gezondheid er niet toe doet. Bah.

Eetlust zei

Ik kan er ook echt de lol niet van inzien en ik snap dit soort wedstrijdjes ook niet.

Anoniem zei

Kunnen ze net zo goed aan afrikaantjes geven dat eten