Afgelopen weekend heb ik kipburgers gemaakt, de combinatie met paprika, kruiden en specerijen plus mager rookspek maakt dat je ook weer eens iets anders kunt presenteren.
Dit heb je nodig voor 6 burgers:
500 gram kippengehakt - 1/2 rode paprika - 2 kleine takjes tijm - peper en zout - 1 gedroogd pepertje - 1 tl gerookte paprikapoeder - 1 tl paprikapoeder - 1 tl gedroogde oregano -12 plakjes mager rookspek
Zo maak je het:
- Snijd de paprika in kleine stukjes en haal de tijm van de takjes af,
- Vermeng het gehakt met de paprika, tijm, oregano, een verkruimeld gedroogd pepertje, peper en zout plus de 2 soorten paprikapoeder
- Goed kneden, het blijft een zachte substantie.
- Leg 2 plakjes rookspek per burger kruiselings op elkaar.
- Verdeel het gehakt in 6 porties, vorm iedere portie tot een burger, leg op het spek en vouw het spek er omheen. De burgers worden dus niet helemaal ingepakt.
- Leg ze een uurtje in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
Erbij aten wij onder andere overheerlijke linzensalade met gemarineerde zachte geitenkaas die ik van de site van Blondie Kookt heb geplukt, natuurlijk een likje van mijn home made barbecuesauzen en mijn eerste eigenhandig gebakken desemstokbrood die fantastisch was gelukt, iets waar ik wel een beetje van stond te kijken:)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten