Deze ovenschotel ging er echter in als koek.... aardappel.
Je hebt nodig:
Kilo vastkokende aardappels - 1 puntpaprika - stuk chorizo van ong. 250 gram - 1 grote ui - 2 lenteuitjes - 250 ml room - 2 eieren - peper - zout - 1 bol buffelmozzarella - 100 gram geraspte kaas.
Zo maak je het:
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes.
- De ui mag in ringen, de puntpaprika in de lengte doorsnijden, zaadjes verwijderen en de beide helften vervolgens in reepjes snijden. De lenteui in dunne ringetjes snijden.
- Snijd de chorizo in plakjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes worst tot ze licht krokant zijn en een deel van de olie hebben verloren.
- Klop de room met de eieren plus wat peper en zout. Ben voorzichtig met het zout aangezien de chorizo al vrij pittig is.
- Vet een ovenschaal lichtjes in.
- Leg er een laagje plakjes aardappel in, maal er wat peper over, bestrooi eventueel met wat zout. Leg er de helft van de uienringen over plus de helft van de puntpaprika en lenteui. Bestrooi met wat geraspte kaas en verdeel er vervolgens de helft van de plakjes chorizo over. De olie blijft in de pan!!
- Herhaal bovenstaande stap en dek de schotel af met een laagje aardappelplakjes.
- Giet het room/ eimengsel erover en zet een uurtje in de oven. Mocht het nu te bruin worden, temper dan de temperatuur en dek het af met een stuk alufolie.
- Snijd 10 minuten voor het einde de mozzarella in plakjes, leg op de aardappels en bak mee tot het gesmolten is. Zelf heb ik het nog even onder de grill gezet.
Laagjes maken en daarna de oven in |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten