Nu het naar voor mij aangenamere waarden is gezakt kan het wel weer. Door de abrikozen toch een beetje zomers!
Dit gerecht moet ongeveer 4 uur stoven.
Je hebt nodig:
500 gram goulashvlees - 2 grote uien - 2 flinke tomaten -1 winterwortel - 2 teentjes knoflook - 10 takjes peterselie - 10 gewelde abrikozen (kant en klaar te koop) - handvol rozijnen - 3/4 à 1 el Ras el Hanout - 1/2 el kaneel - versgemalen zwarte peper - stukje gember van ongeveer 2 cm - paar draadjes saffraan - 2 el olijfolie - zout
Zo maak je het:
- Snijd het vlees eventueel nog wat kleiner. Kruid met peper, zout, kaneel en Ras el Hanout.
- De uien in flinke stukken snijden.
- De winterwortel in plakjes, de knoflook fijnsnijden en de peterselie hakken. Snijd de gember redelijk fijn.
- Verhit nu de olie in een braadpan. Voeg het vlees toe en bak bruin.
- Voeg alle ingrediënten toe behalve de tomaten, rozijnen en abrikozen deze drie worden pas later toegevoegd. Hussel door elkaar en bak een paar minuten mee.
- Voeg 2 kopjes water toe, roeren, deksel op pan, vuur laag en laat het maar lekker sudderen. Af en toe een blik werpen en indien nodig wat water toevoegen. De geuren die je tegemoet komen zodra je het deksel eraf haalt, hemels!
- Een uur voordat je wilt gaan eten voeg je grofgesneden tomaten toe plus de in stukjes gesneden abrikoos en een handje rozijnen. Rustig verder laten stoven.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout maar ik denk niet dat dat nodig is.
5 opmerkingen:
Die lijkt me wel erg lekker. Als het weer wat frisser gaat worden qua temperatuur, ga ik die maken.
Ik zeg natuurlijk : Doen! :) Ben benieuwd Wilma wat je ervan vindt.
Vandaag kwam ik dit recept tegen, aanrader! Erg lekker door de tegenstelling zoet en pittig.
Dank je wel Cindy! Fijn dat het gesmaakt heeft. Ga het zelf binnenkort ook maar weer eens maken, is al eventjes geleden :-)
Zalig!!!
Een reactie posten