maandag 27 augustus 2012

Groente-tomatensoep met cannellinibonen

Eigenlijk had ik het ook minestrone mogen noemen, 'grote soep', ookal omdat er voor minestrone geen vastomlijnde recepten bestaan. Soep van het seizoen, kliekjessoep met pasta of rijst, met vlees of zonder.
Afijn het is een geurige, smaakvolle soep geworden èn vega dus helemaal geschikt voor de inmiddels wel bekende Meatless Monday. Bij deze soep aten wij de broodkrans met kruiden en pecorino.



Je hebt nodig voor 4 personen:
1 grote ui - 1 winterwortel - 2 teentjes knoflook - 2 stengels bleekselderij - 2 blikjes cannellinibonen - 1 blik tomatenblokjes (400 gram) - 1 liter groentebouillon - 2 el olijfolie - 2 handjes kleine pasta (bijv.conchigliette per zuppa) - stukje Parmezaan of pecorino - verse basilicum

Zo maak je het:
  • Snipper de ui, snijd de winterwortel fijn en hak de knoflook. De bleekselderij in halve ringetjes snijden.
  • Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij een minuutje of 10 op middelhoog vuur. Af en toe roeren.
  • Voeg de inhoud van het blik tomaten toe. Roer en laat paar minuten meepruttelen.
  • Laat de bonen uitlekken en voeg ze dan toe, roer goed door elkaar.
  • Voeg 1 liter groentebouillon toe.
  • Laat de soep een klein half uurtje pruttelen zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen.
  • Voeg 5 - 10 minuten voordat je op gaat scheppen de pasta toe. Kooktijd van de pasta is afhankelijk van de soort die je gebruikt, dus lees de verpakking goed.
  • Schep de soep in 4 kommen of diepe borden, strooi er gescheurde basilicumblaadjes op en schaaf er eveneens wat Parmezaan of pecorino over.

Geen opmerkingen: