vrijdag 10 februari 2012

Kip in garam masalaroomsaus met paprika, wortel en champignons

Wat een prachtig weer vandaag, blauwe lucht, zonnetje, ik krijg er bijna de neiging van om alle deuren en ramen wagenwijd open te gooien. Laat het voorjaar maar binnenstromen. O nee, het is februari en buiten ligt er sneeuw en ijs. Koud of niet, de tuindeuren gaan iedere ochtend toch even helemaal open hoor, even frisse lucht binnen laten. Behalve als het er met bakken uit komt natuurlijk. Ik heb wel eens gehad dat het tropisch goot en de deuren lekker open stonden. Tref je ineens een klein zwembadje aan als je weer beneden komt....
Het recept van vandaag is geïnspireerd op de masalakip die ik altijd maak als we roti eten. Ja dat recept zal ik ook spoedig plaatsen maar eerst deze! Lekker met rijst, plakjes komkommer, een pitabroodje en een hardgekookt eitje hoort er ook bij.



Je hebt nodig voor 4 personen:
450 gram kipfilet - 1 rode paprika - 1 winterwortel - 1 flinke ui - 3 teentjes knoflook - 1 rode peper - 2 1/2 el garam masala - 150 gram kastanjechampignons - 200 ml slagroom - 3/4 kippenbouillonblokje - gemalen zwarte peper - beetje zout.

Zo maak je het:
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi met wat peper, zout en 1 el garam masala. Hussel het door elkaar en laat even intrekken.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in stukjes. Je kunt de zaadjes gebruiken, als je dat te pittig vindt dan verwijder je ze.
  • De winterwortel eventueel schillen en doormidden snijden, vervolgens in plakjes snijden.
  • De paprika in stukjes en de champignons in plakjes snijden.
  • Verhit wat olie in wok of pan en bak de kipblokjes, ui, knoflook en rode peper snel om en om bruin.
  • Voeg paprika en de winterwortel toe, even meebakken, daarna mogen de champignons erbij.
  • Voeg nog 1 el garam masala toe, schep het er goed doorheen en giet vervolgens de room erbij.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven, en de hele boel doorroeren.
  • Laat het een klein kwartiertje zachtjes pruttelen en inkoken. Proeven, je kunt er nu eventueel de rest van de masala bij doen. Als je de smaak goed vindt dan laat je dat achterwege.
Lekker met rijst dus en komkommer en een hardgekookt eitje maar ook met boontjes en naanbrood

Geen opmerkingen: