donderdag 9 februari 2012

Dunne mie met garnalen, chinese kool en pinda's

Ofschoon het buiten nog volop wintert heb ik het even helemaal gehad met stamppotten, kapucijners, snert en dergelijke zaken.De Aziatische keuken daarentegen verveelt me nooit. Je kunt er naar hartelust mee combineren en ik gooi dan ook regelmatig recepten door elkaar. Een kwestie van in de koelkast kijken, de smaakmakers langs lopen en hoppakee daar komt weer iets lekkers uit de wok.



De dunne eiermie in dit recept is van het merk Soubry. De gebruiksaanwijzing vermeldt dat zodra het water kookt je de mie moet toevoegen en vervolgens van het vuur moet halen. Ik vind dat dat geen goed resultaat oplevert, dat kan ook aan mij liggen natuurlijk, dus ik kook het gewoon tot het zacht en gaar is en giet het vervolgens af. De sliertjes plakken dan in ieder geval niet aan elkaar wat mij bij de gebruiksaanwijzing volgens het pakje wel gebeurt.

Je hebt nodig voor 4 personen:
250 gram dunne eiermie - 500 gram gepelde grote garnalen (diepvries) - 1 chinese kool - 2 rode pepers - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - 3 stengels bosui - 1 ui - 4 el ongezouten pinda's - 150 gram taugé - 5 el donkerbuine basterdsuiker - 3 el vissaus (nam pla) - sap van 1 à 1/1/2 limoen - arachide of zonnebloemolie

Zo maak je het:
  • Laat de garnalen ontdooien, dat gaat snel door ze af te spoelen met koud water. Daarna goed droog deppen.
  • Kook de mie gaar, giet het in een vergiet en koel het met koud stromend water. Zet het vergiet op de pan en laat goed uitlekken.
  • Hak of mep de pinda's grof . (In een hersluitbaar diepvrieszakje en er met de deegroller een paar keer op meppen)
  • Snipper de ui, snijd de rode paprika in stukjes, de rode peper in ringetjes en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de chinese kool in smalle reepjes.
  • De bosui in stukjes snijden.
  • Verhit de vissaus met de bruine suiker en limoensap. Begin met 1 limoen, proef daarna of de balans tussen zout, zuur en zoet goed is. Ik had kleine limoentjes en heb er dus 1 1/2 gebruikt.
  • Verhit olie in de wok en bak de garnalen roze, ze mogen best nog een beetje glazig zijn dan zijn ze nog lekker sappig. Haal ze vervolgens uit de wok en houd ze warm.
  • Verhit nog een scheutje olie in de wok en roerbak de ui, knoflook, paprika en de helft van de rode pepers. Voeg vervolgens de chinese kool toe, goed omscheppen en even meebakken.
  • Nu mag de mie plus de saus erbij. Wederom goed omscheppen en warm laten worden.
  • Voeg nu de garnalen, bosui, de rest van de rode peper en de taugé toe. Even husselen en mee laten warmen.
  • Over 4 borden verdelen en bestrooien met de pinda's.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb gister dit gemaakt en het was super lekker, dank voor je recept. Ga zeker nog meer van je blog maken zitten heerlijke dingen bij.

hartelijke groet,
Joys

Eetlust zei

O wat leuk om te lezen, ga er bijna van blozen, dank je wel!! Fijn dat het gesmaakt heeft :)