maandag 30 december 2013

Nog wat kerst en een wens

Het zit er weer op! Kerst 2013 behoort tot het verleden. Zo snel als die dagen altijd voorbij vliegen.Hebben jullie genoten? Wij wel in ieder geval. Lekker samen met de kinderen van een uitgebreid ontbijt genoten om daarna maar eens wat cadeautjes uit te pakken. Ik kan wel zeggen dat ik enorm verwend ben met hele fijne boeken, spulletjes voor in de keuken en op tafel plus van de husband een prachtige art deco lamp die het gesneuvelde lampje van mijn oma en opa gaat vervangen. Die lamp doet het nog wel maar we kunnen geen melkglazen cilinder meer vinden. Als jullie tips hebben... geef maar een gil!

Ondertussen ging een plakje kersttulband er ook nog wel in en een glas met heerlijke crémant de Bourgogne kunnen we ook scharen onder een heerlijk begin van de middag.
Waarin nog wel gekookt moest worden natuurlijk. Gelukkig was het gros al voorbereid. Konijn was de vorige dag al gebraden en met de spruitjesschotel van mijn moeder was ik de dag begonnen. De spruiten waren overigens vakkundig schoongemaakt door echtgenoot.
Dit jaar droegen onze kinderen en de kinderen van schoonzusje en zwager ook een steentje bij. Wat zeg ik een hele steen. Zoonlief en neefje verzorgden de amuses en het voorgerecht, dochterlief en nichtje het dessert. Beide moeders namen het hoofdgerecht met de diverse bijgerechten voor hun rekening. De nietkokers vormden de afwasploeg :)
Rond half twaalf rolden we voldaan van tafel.En nu is het bijna 31 december, bijna een heel jaar voorbij. Voorbij gevlogen! Na een zeer turbulent 2012 kwam 2013 gelukkig in wat rustiger vaarwater. Natuurlijk ook nu niet louter hoogtepunten maar al met al een goed jaar. En dat gaan we morgen maar eens gepast afsluiten met onze lieve vrienden sinds jaar en dag. Wat bubbels, een hapje hier en daar, een hilarisch spel (wat zeg ik niet voor het geval er eentje dit blog straks ook leest), wellicht een dansje, in ieder geval een hoop gezelligheid!

Over een paar dagen pak ik hier de draad weer op met de vertrouwde recepten, een flink aantal boekbesprekingen en alles wat er verder op mijn pad komt.
Ik weet nu al dat ik binnenkort heel wat medebloggers zal ontmoeten, iets om me nu al op te verheugen. Contacten met een aantal zijn het afgelopen jaar verdiept, enorm leuk!
Ook ben ik erg blij met de steeds grotere schare trouwe bezoekers van dit blog. De reacties, de opmerkingen, de aanvullingen, ik waardeer het hogelijk! En ik ben dan ook heel erg blij met jullie allemaal!!

Ik wens jullie een fantastisch en  smaakvol 2014 toe met veel liefde en gezondheid!

Tot 2014!


7 opmerkingen:

Antoinette Coops zei

Ik wens je een gezellige jaarwisseling en een heel gelukkig 2014 Els!

Gereons Eatery & Winery zei

Lieve Els,

Ik wens je een heel gezellige jaarwisseling en een sprankelend en gezond 2014.

Ik zie je in ieder geval op 17 januari bij de UVA.

Big hug Gereon

PS komt de Brabantse inzending nog door?

Eetlust zei

Gereon ge zijt d'un urste in 2014! Ik hug jullie alletwee.

Nell zei

Ik ben ook heel erg blij met jou, Els! En dagge mar veul blèft schrijven. Veel geluk en gezondheid gewenst voor een tevreden 2014!

Rengelina zei

Dank je wel voor al je inspiratie en heerlijk weglezende blogs! Dankzij jouw tips over Ottolenghi heb ik met Kerst het boek zelf cadeau gekregen, zó blij mee!

Ik wens jou en jouw dierbaren een bourgondisch 2014 vol verrassende recepten en smaakvolle momenten.

Alle goeds,
Rina

aniet67.blogspot.com zei

Voor jou en je familie de allerbeste wensen voor 2014 met veel culinaire hoogtepunten, maar vooral goede gezondheid en liefdevolle, gelukkige momenten.
groetjes,
Anita

Eetlust zei

Rina en Anita, ook voor jullie een bijzonder mooi 2014! Wat leuk Rina dat je nu ook een boek van Ottolenghi hebt. Echt zo de moeite waard. Dat worden heel wat heerlijke maaltjes :)