maandag 4 november 2013

Homemade Tortilla's

Weet je dat je tortilla's heel gemakkelijk zelf kunt maken? Die suggestie heb ik al meerdere malen te horen gekregen. Zeker naar aanleiding van mijn post 'Zomerse wraps'. En iedere keer antwoordde ik braaf dat ik dat inderdaad wist, dat ook regelmatig doe maar het voor mij ideale recept nog niet had gevonden. Tortilla's die zacht blijven, die moest ik hebben. Die, ook al staan ze twee uur op je tafel met hapjes,  nog steeds te rollen zijn.
Over deze ben ik erg tevreden. En durf ik het aan ze met jullie te delen. Heb ik tevens bewezen dat ik ze heus ook wel eens zelf maak :)



Je hebt nodig:

250 gram bloem - 140 ml lauw water - 1 koffielepel bakpoeder - 120 ml zonnebloemolie - 1/2 koffielepel zout.

Zo maak je ze:

Vermeng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Het zal een beetje plakkerig blijven maar dat is ook de bedoeling.
Wikkel het in plasticfolie en laat 45 minuten rusten.

Verdeel het deeg vervolgens in 8 of meer stukken.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol ze heel dun uit
Verhit een koekenpan met dikke bodem tot het goed heet is.
Leg een tortilla in de droge pan. Je ziet meteen bubbels omhoog komen. Bak 30 seconden, draai om, bak nog eens 10 à 15 seconden. Leg ze op een bord waar je een theedoek op legt. Vouw de doek erover en ga zo door met bakken tot het deeg op is.

We aten ze bij dit stoofpotje met kip.

10 opmerkingen:

Italiaans koken met Antoinette zei

Moet ik ook weer eens gaan doen. Wij maakten ze met maïsmeel destijds, jaaaaaaaren geleden!

Eetlust zei

Dan wordt het inderdaad wel weer eens tijd :) Hup aan de rol!

Anoniem zei

Ga ik de eerstvolgende keer dat we gaan wrappen ook eens proberen.
Dank je voor het recept!
Yvonne (van De Likkepot)

Eetlust zei

Hee Yvonne, leuk je hier te 'zien'!Volgens mij smaken ze ook prima met één van je jammetjes :)#ontbijtidee

Caroline Brouwer zei

Hallo Els,
Ik zal ze binnenkort ook eens proberen. Heb je ze al eens ingevroren? Ben benieuwd hoe dat gaat.
groetjes, Caroline

Eetlust zei

Hoi Caroline, Ik heb ze nog nooit ingevroren maar dat schijnt wel heel goed te kunnen. Daarna even opwarmen in de magnetron of in de oven. Ik zou ze wel afdekken om uitdrogen te voorkomen. Zal het ook eens testen en binnenkort een dubbele lading maken :)

Anoniem zei

Nou, ik heb ze vanavond gemaakt.
Wel een 'beetje' meer werk dan gewoon even een wrap opwarmen uit een pakje, maar wel een stuk lekkerder {èn je weet wat er in zit...} ;)
Met jam gaan we ook nog eens proberen, da's misschien nog niet eens zo'n gek idee... :D
We aten ze nu gewoon als tortilla met groenten en kip.
Ik kreeg ze alleen niet zo mooi dun...
Misschien heeft iemand nog tips?
Yvonne

Eetlust zei

Hoi Yvonne, Mooi dat ze gelukt zijn! Het klinkt heel simpel maar het is echt een kwestie van heel dun uitrollen. Dat je denkt dit is te :)
Is de eerste die je bakt te dik dan rol je de volgende gewoon nog dunner uit. Zo kom je vanzelf bij de voor jou juiste dikte uit. Fijne dag!

Anoniem zei

Lijkt me lekker! Weet iemand waar ik bakpoeder kan kopen?

Eetlust zei

Bakpoeder kun je gewoon in de supermarkt kopen. Zijn zakjes van Dr. Oetker :-) Succes met bakken!