donderdag 3 oktober 2013

Fusilli met runderchipolata, paddestoelen, courgette en puntpaprika

Het is gelukt hoor! Schreef ik gisteren nog dat eetplannen wel eens kunnen wijzigen, deze keer bleef ik halsstarrig aan de pasta vasthouden.
Fusilli die gezellige wokkels, gedraaide dingetjes. Eigenlijk koop ik ze zelden meer. De kinderen waren er vroeger gek op. Snap ik best, zeker met die gekleurde spiralen dat ziet er nu eenmaal heel vrolijk uit.
Dit is een simpel gerecht, niet overladen met saus wel met flink wat Parmezaan. Vers geraspt natuurlijk
Echt hoor ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Zo'n zakje met aan je gehemelte plakkende kaaspoeder kan niet tippen aan een mooi stukje Parmigiano Reggiano.Deze hoeveelheid is voldoende voor 3 personen of 2 volwassenen en 2 kinderen.

Je hebt nodig:

250 gram fusilli - 250 gram runderchipolata (dat zijn een stuk of 5 worstjes) -1 ui - 1 teentje knoflook - 1 niet al te grote courgette - 1 puntpaprika - 200 gram paddestoelen, wat gemengde soorten of gewoon (kastanje)champignons -  half bakje kerstomaatjes - 3 kleine takjes tijm - 1/2 el verse rozemarijnnaaldjes - 1 glas witte wijn - 125 ml gezeefde tomaten - 125 ml room - 100 gram geraspte parmezaan - scheutje olijfolie - peper en zout -chilivlokken- ovenschaal

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De courgette in kleine blokjes. De puntpaprika overlangs halveren en de zaadlijsten verwijden. Vervolgens beide helften in kleine stukjes snijden. De paddestoelen hak je wat grover.

In een koekenpan verhit je een scheutje olijfolie. Bak hierin de met wat peper en zout bestrooide worstjes gedurende een minuut of 8 om en om. Haal ze uit de pan, snij in hapklare stukjes en leg ze apart.
In deze zelfde pan fruit je op laag vuur de ui en knoflook tot de ui glazig is. Dan mag de courgette, puntpaprika, paddestoelen, rozemarijn en tijm erbij. Husselen en 5 minuutjes zachtjes stoven.
De wijn erin gieten en nog een tiental minuutjes verder sudderen.
Tijd voor de gezeefde tomaten. Doorroeren en na zo'n 2 minuten de room erbij schenken.
Roeren en op iets hoger vuur in 5 minuten lichtjes in laten koken.

Kook de fusilli beetgaar, mag zelfs nog iets minder aangezien het nog de oven ingaat,  in een flinke pan met kokend water waaraan zo'n 10 gram zout is toegevoegd.
Giet af in een vergiet en mik vervolgens terug in de pan. Geef een paar flinke draaien zwarte peper en een wat kleiner draaitje chilivlokken.
Roer 3/4 van de geraspte kaas erdoor. Vervolgens de saus plus de stukjes worst.
Hevel het over in de ovenschaal. Leg er gehalveerde kerstomaatjes bovenop, strooi er de rest van de kaas over en schuif 10 à 15 minuten in de oven.

2 opmerkingen:

aniet67.blogspot.com zei

Goed idee met die chipolata, dat geeft waarschijnlijk net die extra bite!
Hier staat vanavond hachee met wortelenstamp op het menu...

Eetlust zei

Vanwege Leids Ontzet of gewoon omdat je er zin in had? Het is bij mij ook nog door het hoofd geschoten maar het is 'm niet geworden :)Smakelijk alvast!