donderdag 4 juli 2013

Spaghetti met krokante hamblokjes, rucola en hele snelle tomatensaus

Je komt thuis van  een gezellige middag bij je vader waar je al heerlijk hebt geluncht, de wereldproblematiek is tijdens die paar uurtjes besproken en opgelost. Dat gaat altijd heel snel vanaf de bank zoals men weet.
Veel tijd om uitgebreid in de keuken te staan is er niet en eigenlijk heb je daar ook niet zoveel zin meer in.
Toch is het wel prettig voor de husband als er wat eten op tafel komt. Hij heeft het moeten doen met een paar boterhammen met kaas terwijl jij zoervleisj met frietjes zat te verorberen. Het is soms oneerlijk verdeeld.
Snel koken betekent nog niet dat je je er met een jantje-van-leiden van afmaakt, snel kan ook heel smaakvol en lekker zijn.




Dit recept is voor 2 personen

Je hebt nodig:

Ongeveer  200 gram spaghetti - 1 blik tomatenblokjes - 100 gram hamblokjes - 1 sjalotje - 1/2 tot hele rode peper - 1 teentje knoflook - 6 cherrytomaatjes - 1 el kappertjes - 1/2 zak rucola - wat basilicumblaadjes ( groen of paars) - peper en zout - chilivlokken uit de molen (optioneel) - scheutje olijfolie

Zo maak je het:

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg zout toe en breng opnieuw aan de kook, vervolgens mag de spaghetti erbij. Kook ze al dente, oftewel beetgaar oftewel niet tot geheel overgaar gekookte slierten.

Snipper het sjalotje en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij het eveneens fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes krokant, maal er wat chilivlokken over plus zwarte peper.
Zodra ze krokant zijn, schep je ze vanuit de pan  in een bakje en zet het apart.
Eventueel nog een klein beetje olie in de pan doen. Fruit hierin de rode peper, sjalotjes en knoflook.
Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe.
Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe samen met de kappertjes. Laat alles een minuut of tien sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de spaghetti af en hussel samen met de in stukjes gescheurde rucola door de saus,
Verdeel over 2 borden, strooi de hamblokjes erover en maak de boel af met wat basilicum.
Eventueel aan tafel nog wat parmezaanse kaas erover raspen

2 opmerkingen:

gereon de leeuw zei

Kijk Els hier word ik nu blij van!

Eetlust zei

Fijn Gereon! Jij blij, ik blij :)