dinsdag 23 juli 2013

Citroenlimonade met munt

Hoeveel water hebben jullie al gedronken de afgelopen dagen? Ik veel, heel veel, tot je het bijna hoort klotsen. Je hoort van mij geen gezeur over deze tropische temperaturen hoor, ook al heb ik af en toe de neiging om in de vriezer te gaan zitten.
In plaats van al dat water al dan niet met schijfjes citroen en munt erin, ijsthee en koude soepjes vandaag ook maar eens citroenlimonade gemaakt. Fluitje van een cent.Alles wat je nodig hebt voor anderhalve liter plus een klein beetje citroenlimonade:

4 à 5 citroenen voor 250 ml citroensap - 1 1/2 liter water - 60 gram suiker - handvol muntblaadjes.

Zo maak je het:

Pers de citroenen uit .
Zet een pan op het vuur met 200 ml water plus de suiker. Breng het al roerende aan de kook. Zet het vuur nu laag en blijf nog een minuut of 2 roeren.
Voeg dan het citroensap en de rest van het water toe.
Kneus de muntblaadjes tussen je handen en mik ze erin.
Goed roeren. Zet het vuur af en laat een minuut of tien trekken.
Giet het met een trechter over in een fles of karaf
Goed koelen in de koelkast.
Schenk over in glazen, ijsklontjes erbij, nog wat extra munt omdat het leuk staat en lekker is... tadaaaaaa.

Heerlijk fris, niet te zoet.  Je kunt een glas ook tot de helft vullen en dan water met of zonder een klein bubbeltje erbij gieten. Natuurlijk smaakt het dan iets minder citroenig maar je doet zo wel langer met een fles :) Of je maakt een paar flessen ineens, kan ook

Zoals jullie weten ben ik een enorme fan van citroen en limoen. Het zure van in dit geval de citroen, limoen smaakt totaal anders,  weet ik wel te waarderen maar ik kan me voorstellen dat sommigen de limo toch wat zoeter willen hebben. Voeg dan om te beginnen 80 gram suiker toe en bij een volgende keer eventueel nog meer. Even zoeken naar de voor jou juiste balans.

Nou dit valt ook op zo'n tropische dag als vandaag nog wel te doen hè.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

is het bruisend water of plat water

Eetlust zei

Hallo, Gewoon plat water :-) Wil je het later in de karaf of in je glas verdunnen dan kun je ook bruisend gebruiken, net wat je lekker vindt.Laat de zomer maar komen!