woensdag 3 april 2013

Eetlust test een Fackelmann groenteschaaf en geeft er 1 weg!

Biedt het hebben van een groenteschaaf nu een meerwaarde of niet. Dat vroeg ik mij af, gewend als ik ben alles te snijden. Een schaaf is geen rasp, het enige wat zo'n ding produceert zijn plakjes, dat kan een mes ook. Snel een grotere hoeveelheid gelijkmatig gesneden dunne plakjes produceren? Daar is vriend keukenmachine.
Maar toch, om nu iedere keer die keukenmachine te gebruiken met als gevolg dat dat hele ding schoongemaakt moet worden...Daarnaast weet ik heel goed dat niet de hele mensheid over een keukenmachine beschikt en ik ken mensen die gerust een ui  of aardappel snijden met een schilmesje. Kijk, dat gaat wel maar of het nu handig is.

Van home24.nl kreeg ik de gelegenheid een groenteschaaf uit te proberen van het merk Fackelmann. Een kunststof schaaf in handzaam formaat met de mogelijkheid verschillende standen in te stellen afhankelijk van hoe dik je de plakjes wilt hebben. Is vaatwasserbestendig en de onderdelen zijn gemakkelijk los te koppelen, een kwestie van schuiven.


Fackelmann en ik waren niet meteen de dikste vrienden, al schaaft hij sneller dan ik kan snijden, op de kleinste stand kwamen er maar rare plakjes tevoorschijn. De overige standen leverden geen problemen op dus ik begon te twijfelen, belooft de schaaf meer dan het aankan of ligt het gewoon aan mij?
Een komkommer, courgette en ui verder heb ik het in de smiezen maar perfect is het niet. Is dat erg? Nee aangezien stand 3 in mijn ogen al zo dun schaaft dat je er doorheen kunt kijken.
De groenteschaaf heeft ook bij de voorbereidingen van de paasbrunch weer zijn kunsten vertoond. Een venkel en rode ui waren in korte tijd ragfijn geschaafd, daar kan ik met een mes niet tegenop.
Na gebruik de onderdelen los schuiven, in de vaatwasser of met de hand afwassen en klaar is Kees.Mag de groenteschaaf blijven? Jazeker, het heeft in mijn keuken zijn nut inmiddels wel bewezen. Veiligheid is bij dergelijke producten ook belangrijk en daar is voor gezorgd. Ik heb al mijn vingers nog en de pleisters zijn de kast niet uit geweest. De kunststofpootjes zorgen ervoor dat de schaaf goed grip heeft op je werkplek. Het is gebruiksvriendelijk, neemt niet veel plaats in en is zo schoon. Allemaal voordelen.
Nog nadelen? Als ik er dan toch één moet noemen, die ene hele kleine stand is wellicht te klein maar dat weegt niet op tegen alle voordelen.

Het leuke is... van Home.24 mag ik een Fackelmann groenteschaaf ter waarde van 29,95 euro aan één van jullie cadeau doen. Kun je zelf kijken of ik gelijk heb!

Wat moet je daarvoor doen?

Laat me hieronder weten waarom jij graag deze groenteschaaf wilt hebben. (Zorg ervoor dat ik je na afloop van de winactie kan bereiken). Een mailtje met reactie naar eetlustblog@gmail.com mag ook.

Wil je een dubbele kans om te winnen?

Geef een reactie hieronder of mail me
EN
Like en share dan ook nog het bericht op de facebookpagina van Eetlust met je vrienden, familie en andere bekenden en verdien zo een extra kans!

De actie loopt tot en met  woensdag 10 april 2013. Op vrijdag 12 april maak ik de winnaar/winnares bekend.

Succes!! 

De uitslag:

De jury, die net als de vorige keer uit mijn zoon en dochter bestond, heeft onafhankelijk van elkaar 5 namen geselecteerd. Ze waren het verrassend eens, uiteindelijk belandden 6 namen in de hoge hoed. Een paar zelfs 2x aangezien ze ook aan de dubbele winkans voldeden. 

De winnaar is.......... tromgeroffel..............:

Tamara!

Tamara, gefeliciteerd, ik neem contact met je op!

30 opmerkingen:

Unknown zei

Ik zou het wel willen. Heb een dure mandoline gekregen, maar merk dat door het rechte mes en een 'korte aanloop' ik eigenlijk niets harder dan komkommer of courgettes ermee kan schaven. Ui en venkel lukte bvb. niet eens ...

Eetlust zei

Via de mail een reactie van Antoinet:
Die Fackelmann groenteschaaf zou ik ontzettend graag willen hebben.
Ik heb nu een mandoline met recht mes van Westmark.
Daar heb ik spijt van. Zonde van het geld. Groot en onhandig. De
houder om je vingers te beschermen vliegt alle kanten op.
En schoonmaken is geen doen door slechte plaatsing van het mes.
Wij zeiden dan vroeger thuis altijd:
"Dat is door een kerel bedacht." :)

Unknown zei

Wat een mooi exemplaar, ik heb ooit een goedkope van de markt gehad, maar die was te eng om te gebruiken, erg gammel. Zonde van het geld. Wij willen graag regelmatig zelf groente chips maken van allerlei verschillende soorten, maar met een mes kan je niet zulke mooie, dunne, egale plakjes maken als met een mandoline. Zelf vers maken, dan weet je wat je eet, heel belangrijk toch! ;-)

Eetlust zei

Via de mail een reactie van A.J.:
Wat leuk dat u zo'n mooie schaaf weg mag geven.
Graag kom ik daar voor in aanmerking.
De oude van nu schaaf ik voor ik er aan denk een deel van mijn vingers mee. Een mooie handige schaaf is veel leuker om mee te koken.

marleen zei

Leuk actie, Els. Daar wil ik ook wel kans op maken. Kan ik straks mijn eigen courgettes, wortels, pastinaken en etc. fijn schaven. Ik ben dus zo'n type dat met een mesje aan de slag gaat. Dat levert overigens best mooie organisch gevormde plankjes op ;-).
Groetjes, Marleen (twitter @eten_volkstuin)

Eetlust zei

Via de mail een reactie van Loes:
Wat een uitkomst! Ik heb geen keukenmachine, we zijn maar samen en dan is zo’n ding alleen maar een sta-in-de-weg....

Eetlust zei

Linda komt per mail met een slagzin:
Met deze groenteschaaf in mijn keuken, beginnen mijn handen te jeuken.
Kenners zeggen het dan ook unaniem deze Fackelmann groenteschaaf is subliem!

Eetlust zei

Marion heeft een groentehart gefabriceerd, kan ik hier helaas niet laten zien.

Eetlust zei

Een reactie van Marie-Louise via mail:
k zou dolgraag deze groentenschaaf winnen: ik ben dol op slaatjes en dank zij deze groentenschaaf kan ik ze in een wip (hopelijk toch) serveren... en.... verorberen!

Eetlust zei

Een reactie van Jannie via mail:
Ik zou deze heel graag willen winnen. Vaak hebben we het druk en weinig tijd. Onze kinderen en wij zelf ook houden veel van groenten en fruit en proberen dat ook veel toe te voegen aan het eten. Vaak gaat er bijvoorbeeld ook aan het eind van de middag een schaaltje met plakjes komkommer op tafel. En dan inderdaad altijd het geklungel met een mesje. M'n rasp is pas stuk gegaan plus het nadeel is dat deze naast het raspen van groenten vaak ook een deel van mijn huid meeraspt :-( Een keukenmachine dat krijg ik hier echt niet voor elkaar. Nog zo'n groot apparaat in de kastjes erbij. Mijn man vindt de volle kastjes door mijn je-kunt-nooit-genoeg-bakjes-en-schaaltjes-hebben gewoonte al vol genoeg. Dus ja, dit zou wel leuk zijn! En meteen een goede stok achter de deur om nog meer komkommer te kopen.

Eetlust zei

Een reactie van Anke per mail:
Jullie hebben me nieuwsgierig gemaakt, ik sta open voor een nieuwe ervaring.

Eetlust zei

Reactie van Nadine:
Deze groentenschaaf zou een welgekomen kado zijn. Wij eten heel veel groenten en 't is leuk om ze eens "anders" op tafel te zetten.

Eetlust zei

Reactie van Tamara:
vandaag proberen Pastinaak in mooie plakjes te snijden om er een soort pastinaak chippies van te maken (je moet creatief zijn met groenteschuwe kinderen) Helaas het werden dikke plakken pastinaak (reactie zoonlief: jakkiebah, dit is geen chippie) en een snee in mijn vinger. En toen kwam ik toevallig dit leuke blogje tegen! ben benieuwd of de Fackelmann dit probleem kan tackelen!

Eetlust zei

Reactie van Gé:
Leuke winactie!
Ik waag een poging!

Bets zei

Ik en groenteschaven zijn niet echt goede vrienden. Veel wordt er geschaafd behalve de groente, heb er verschillende gehad van duur tot heel goedkoop maar het zijn vooral mijn vingers die overal open liggen. Zou het met deze fackelmann groenteschaaf beter gaan?

Es zei

:)
Ik doe ook mee hoor!

Eetlust zei

Een reactie van Marielle via de mail:
wow! zo;n groentenschaaf lijkt mij superhandig
mijn dochtertje van 8 is helemaal groente verslaafd
wortels komkommers aubergine, courgette alles vind ze lekker
gebakken gekookt gegrild gestoomt als t maar groente is...
met een dun schiller probeer ik wel plakjes te maken maar is t toch net niet...
vandaar dat ik graag een poging waag om zo;n mooie handige schaaf te winnen

Eetlust zei

Reactie van Anita:
Vroeger als kind zag ik dit soort keukenattributen regelmatig voorbijkomen op markten. Handig gedemonstreerd door de marktman. "Weggegooid geld", zo werd me door mijn ouders ingeprent. Naar aanleiding van negatieve ervaringen, zo neem ik aan. Om die reden heb ik ook nooit overwogen om zo'n schaaf aan te schaffen. Maar nu, na jouw review, ben ik toch nieuwsgierig. Als het werkt kan het mij een aardige tijdsbesparing opleveren en daar hou ik van. Ik ben dan wel allenig, maar ik jaag er toch flinke porties groenten doorheen (ik eet heel verantwoord).

Susanne zei

Oeh, leuk! hebbenhebbenhebben... om mooie, bijna professionele salades en groentechips te maken in mijn huiskamerrestaurantje

Eetlust zei

Reactie van Linda via mail:
Met deze groenteschaaf in mijn keuken, beginnen mijn handen te jeuken.
Kenners zeggen het dan ook unaniem deze Fackelmann groenteschaaf is subliem!

Eetlust zei

En nog een Linda die een kansje waagt:
omdat groente voor mij een must is en blokjes en reepjes ben ik zo zat.....

Corien van As zei

Kan je deze schaaf ook gebruiken voor het schaven van zuurkool??
In dat geval komt ie goed van pas, want er liggen een paar kolen te wachten...
Ik doe graag mee met de loterij...

Eetlust zei

Pfff Corien daar vraag je me zo wat. Het kan wel maar voor zo'n hoeveelheid zou ik toch eerder een keukenmachine gebruiken denk ik. Je bent ook met deze schaaf wel even bezig. Maar.. leuk dat je meedoet!

Brenda zei

Deze schaaf kan ik goed gebruiken. Toevallig laatst met een kaasschaaf geprobeerd groente te schaven. Dat was geen succes.
Deze schaaf is daarom meer dan welkom :-)

Brenda zei

Deze schaaf kan ik goed gebruiken. Toevallig laatst met een kaasschaaf geprobeerd groente te schaven. Dat was geen succes.
Deze schaaf is daarom meer dan welkom :-)

Christien zei

Al lezend zag ik een ragfijn gesneden komkommersalade voor me. En ragfijn gesneden radijsjes, voor over een salade, etc Met mijn keukenapp. ga ik dat niet voor elkaar krijgen, dus doe ik graag nog op de valreep mee met de winactie!

Eetlust zei

Nick uit Bussum wil ook graag een kansje wagen

Corien zei

Gefeliciteerd voor de winnares.. was inderdaad een leuke motivatie.

Ikzelf heb die zuurkool inmiddels met de hand geschaafd met een of andere gare schaaf. In het begin stond ik te hopen op de Fakkel-schaaf, maar na een paar kolen had ik de slag te pakken en ging het steeds beter.

Mijn keukenmachine was onbetrouwbaar: de dunste schaafstand schoot steeds terug naar een dikkere stand, en zuurkool moet wel dun en sliertig zijn. Toch?

Eetlust zei

Fijn dat het toch lukt Corien.Leuk trouwens dat je zelf zuurkool maakt en natuurlijk moet het dun en sliertig zijn, van die dikke hompen wordt een mens ook niet vrolijk :)Succes!

Tamara zei

Vandaag al ontvangen, super!! Nogmaals dank!