zondag 24 maart 2013

Toast met avocado en geitenbrie

Wie ooit ontdekt heeft dat avocado's te eten zijn verdient een standbeeld. Het romige boterachtig aandoende vruchtvlees vind ik werkelijk verrukkelijk. Op brood, in een salade, als extra bij taco's, als dipper, samen met een eitje, in nette plakjes of gewoon lekker geprakt. Heerlijk!
In de keuken lag nog een avocado die toch echt wel verwerkt moest worden, he wat vervelend. Een boterhammetje geroosterd en de rijpe avocado er op geprakt, niks geen hoogstaand gedoe gewoon aanduwen met een vork. Beetje zout en peper erover strooien en vervolgens een scheutje olijfolie. Avocado en olijfolie...heaven.
Daarop een paar in plakjes gesneden kerstomaatjes en nonchalante stukjes gerijpte geitenbrie. Nog even schuin doormidden snijden voor een extra feestelijk accent en dan zitten en proberen kleine hapjes te nemen.

Combineer de avocado eens met Hollandse garnalen, met plakjes ei, blauwe kaas of geroosterde paprika. Gerookte zalm en avocado vinden elkaar ook erg aardig, En citroen of limoen, dat geeft avocado een extraatje maar hoe citroen en limoenminded ik ook ben, die had ik helaas niet in huis.

Fijne dag allemaal!


Geen opmerkingen: