vrijdag 14 december 2012

Linguine met kerstomaatjes en ansjovis-knoflookolie

In deze dagen, zo in de aanloop naar de feestdagen toe is het altijd fijn een recept te hebben dat snel op tafel staat. Het bevat niet heel veel ingrediënten maar de combinatie van ansjovis, rode peper, kappertjes en knoflook maakt het wel hoog op smaak. Geen dikke saus op basis van tomaat of room en dat maakt het tevens licht verteerbaar. De hoeveelheid is voldoende voor 2 als hoofdgerecht.



Je hebt nodig:
200 gram linguine (De Cecco nr.7) - 1 rode ui - 1 à 2 spaanse pepers - 1 blikje ansjovis op olijfolie - 150 gram zwarte olijven zonder pit - 2 el kappertjes - 250 gram kerstomaatjes- 4 el fijngehakte bieslook- 2 teentjes knoflook - 3 el olijfolie.

Zo maak je het:
  • Breng een grote pan water aan de kook. Strooi er flink wat zout in en kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing al dente
  • In de tussentijd snipper je de rode ui, hak je de knoflook fijn, verwijder je de zaadlijsten van de rode peper en hak je het fijn.
  • Snij 6 ansjovisfilets in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een koekepan en smoor hierin de ui, knoflook, ansjovis en rode peper.
  • Snij de olijven in plakjes en halveer de tomaatjes.
  • Voeg toe samen met de kappertjes.
  • Warm 5 minuten zachtjes door.
  • Giet de pasta af en vermeng het met de saus in de koekepan
  • Strooi er de bieslook over en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel over 2 voorverwarmde borden. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: