Je hebt nodig:
200 gram linguine (De Cecco nr.7) - 1 rode ui - 1 à 2 spaanse pepers - 1 blikje ansjovis op olijfolie - 150 gram zwarte olijven zonder pit - 2 el kappertjes - 250 gram kerstomaatjes- 4 el fijngehakte bieslook- 2 teentjes knoflook - 3 el olijfolie.
Zo maak je het:
- Breng een grote pan water aan de kook. Strooi er flink wat zout in en kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing al dente
- In de tussentijd snipper je de rode ui, hak je de knoflook fijn, verwijder je de zaadlijsten van de rode peper en hak je het fijn.
- Snij 6 ansjovisfilets in stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een koekepan en smoor hierin de ui, knoflook, ansjovis en rode peper.
- Snij de olijven in plakjes en halveer de tomaatjes.
- Voeg toe samen met de kappertjes.
- Warm 5 minuten zachtjes door.
- Giet de pasta af en vermeng het met de saus in de koekepan
- Strooi er de bieslook over en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel over 2 voorverwarmde borden. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten