De extra roomkaas heb ik vervangen door slagroom. In plaats van beschaafd in een glaasje fabriceerde ik een hele schaal vol voor de dessertminnende familie en geloof me hier kan 12 tot 14 man van eten. Zitten er minder mensen aan tafel en heb je nog wat over? Geen ramp, lekker de volgende dag op smikkelen.
Je hebt nodig:
2 pakken lange vingers (ongeveer 60 stuks) - 500 gram mascarpone - 500 ml slagroom - 1 el suiker -sap van 2 citroenen en 1 limoen - 3/4 potje lemon curd - sinaasappelrasp - citroenrasp - limoenrasp. - limoncello
Zo maak je het:
- Klop de slagroom stijf met wat suiker.
- Mix de mascarpone romig met het het sap en de lemoncurd.
- Vermeng met de slagroom.
- Drenk de langevingers in limoncello. Volgens dochterlief met wie ik dit maakte zijn lange vingers zuipschuiten dat u het maar weet.
- Leg een laagje lange vingers in een schaal, bedek met een laag mascarponeroom en rasp er wat sinaasappelschil over plus limoenschil plus citroenschil. Een zesteur is hier erg handig voor.
- Dek af met laag in limoncello gedrenkte lange vingers, bedek met mascarponeroom, rasp er weer de diverse schilletjes over.
- Nog een laagje lange vingers in limoncello, room en rasp.
- Zet tot gebruik in de koelkast, minimaal anderhalf uur.
2 opmerkingen:
Heerlijk! :-) Leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven Els!
Voor een grote groep mensen is het ideaal zo in een grote schaal.
De rasp geeft er net iets extra's aan, juist doordat het zo'n enorme portie is :) Ja lang leve de schalen!Deze houden we er in ook in keurige eenpersoonglaasjes :)
Een reactie posten