zondag 30 december 2012

Creamy No Mess Mango

Een variatie op de beroemde Eton Mess maar dan wat minder messy. Een toetje in laagjes met sappige rijpe mango, zo eentje waar je vingers heerlijk van plakken na het schillen, met room en meringuekruimels, een topping van mangoroom met daarop weer verse mango. Een luchtig en fris dessert als afsluiter van een mooie maaltijd. Maak het van tevoren en zet koel weg maar je kunt het ook meteen serveren, net wat je lekker vindt.Voor 6 personen heb je nodig:
2 rijpe mango's - 2 flinke meringues - 500 ml slagroom - schepje suiker - 4 el sinaasappelsap - 6 niet te grote wijnglazen

Zo maak je het:
  • Schil de mango's. Snij een  mango in kleine stukjes en zet apart. Snij de andere mango eveneens in stukjes en doe in de blender . Blend en voeg 2 el sinaasappelsap en 2 el room toe. Nog niet romig genoeg? Voeg dan nog 2 el room en 2 el sinaasappelsap toe.
  • Klop de rest van de room stijf met suiker naar smaak.
  • Verkruimel de meringues en schep door de slagroom
  • Verdeel de helft van de fijngesneden mango over de glazen, daar bovenop een schep slagroom met de meringue, dan een schep mangoroom om te eindigen met nog wat verse mango plus wat meringuekruimels die ongetwijfeld nog op je bord liggen van het verkruimelen.

Geen opmerkingen: