maandag 24 december 2012

Kerst 2012, weemoedig genieten


Vanavond alweer Kerstavond en over een week bijna 2013, hallelujah.  2012 was niet ons jaar, ondanks dat gaan we de komende dagen wél genieten.
Kerstavond is bij ons hapjesavond of amuses als je het wat extra cachet wil geven, hoe je het ook noemt het blijven hapjes. Gezellig samen met de kinderen, af en toe beetje loeren naar de gestaag groeiende stapel pakjes onder de boom.Over hapjes gesproken. als we allemaal uitgegeten, gedronken en gebuikt zijn voorzie ik jullie graag weer van recepten. Het Delicious kerstnummer is niet ongeschonden uit de kookstrijd gekomen laat dat alvast een tip zijn van de beroemde sluier.
Tweede kerstdag wordt er hier serieus gekookt maar what's new. koken nemen we altijd serieus, toch? Bouillon met cèpes, hert met knolselderij-aardappelpuree, spruitjes met granaatappel van Ottolenghi, ben benieuwd maar denk dat het goed past bij de rest. Toe: Eton mess met mango met misschien wel een restje lemon tiramisu van de 1e dag....juist, dat laatste strepen we maar weer door.
In ieder geval heb ik meer boodschappen gedaan voor  de hapjesavond als voor het kerstdiner. Dat heeft voornamelijk te maken met het ontzettend slecht kunnen kiezen van schrijver dezes.

1e Kerstdag schuiven wij rond de tafel met mijn schoonzusje en haar gezin, gourmetten net als de helft van Nederland. De eerste keer zonder schoonmoeder dat stemt weemoedig en schrijnt van binnen. Maar we zullen proosten, proosten op het leven en op haar. 2012, een turbulent jaar, voor ons en voor anderen, een jaar met veel afscheid nemen, veel leed, verdriet, onzekerheid.
Natuurlijk ook genoten, plezier gehad, nieuwe ervaringen opgedaan, mensen leren kennen maar al met al bye bye 2012 hello 2013!

Een ieder wens ik een hele fijne kerst. Geniet, geniet met een ieder die je lief is. En wellicht geniet je liever alleen en hoeft alle heisa niet zo. Welke invulling je er ook aan geeft, een uitgebreid 10-gangen diner met alle toeters en bellen of boerenkool met worst, een boterham met tevredenheid, geniet.

En natuurlijk een geweldig mooi 2013!

Geen opmerkingen: