zondag 11 november 2012

Buffalo Kipballetjes in een cornflakesjasje

Op zoek naar nieuwe receptjes voor een aanstaand feestje kwam ik deze balletjes tegen, gerold in cornflakes, gebakken in de oven. Je kunt ze tot het moment van bakken helemaal maken en invriezen, ideaal als er vele balletjes gerold moeten worden. Over het resultaat ben ik zeer te spreken, lekker knapperig en met een pittig dipje erbij, denk chili saus, of wat mayo met hot peppersauce, heb ik het vermoeden dat ze binnenkort de schaal afvliegen. Ook al wat lauw zijn ze nog erg lekker.



Je hebt nodig voor ongeveer 24 balletjes;
300 gram kipfilet - 4 el roomkaas - 1 el hot peppersauce ( of meer) - 75 gram geraspte pittige kaas - 4 lenteuitjes - bloem - 2 à 3 eieren afhankelijk van de grootte - 4 kopjes cornflakes.

Zo maak je het:
  • Pocheer de kipfilet in wat kippebouillon gaar. Laat afkoelen en snij daarna in kleine stukjes.
  • Vermeng de stukjes kip in een schaal met de roomkaas, fijngehakte lenteui, geraspte kaas en hot peppersauce tot een enigszins homogeen geheel. Doe er nog wat roomkaas bij als het te droog is. Even proeven en eventueel nog wat hot peppersauce toevoegen.
  • Klop de eieren los, schud bloem op een bord.
  • De cornflakes even fijn maken maar niet tot poeder vergruizen. Ik heb het met de vijzel gedaan, gaat erg snel, in de keukenmachine kan ook. Of je schudt de cornflakes in een zakje en rolt er met de deegroller over.
  • Schep nu iedere keer met een koffielepel wat kipmengsel uit de schaal, vorm er een balletjes van.
  • Rol het eerst door de bloem, dan door het ei, tot slot door de cornflakes. Leg apart.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de balletjes erop en bak 15-20 minuten tot ze knapperig en heet zijn.

Deze moeten nog door de cornflakes

2 opmerkingen:

Martine zei

Lijkt me heerlijk!

Eetlust zei

Ja zijn goede ballen :) En volgens dochterlief koud ook prima te pruimen!