zondag 21 oktober 2012

Aan de wandel

Gewoontegetrouw verkassen we in de herfst een aantal dagen naar andere oorden, hiervoor hoeven we geen uren te vliegen, ook zomerse temperaturen zoeken we niet op. Indian Summer bij de oosterburen, wandelen over heuvels en door dalen, langs met water gevulde kraters in de Vulkaneifel, paddestoelen spotten tussen goudgeel blad, kleine paarse bloempjes die zich wentelen in de warme najaarszon.

Paddestoelen plukken doen we niet, we hebben ons leven lief oftewel geen greintje verstand van wat nu eetbaar is of niet. Snuiven najaarsgeuren op, bewonderen het zachte licht, genieten van het beukenbladgeritsel onder onze wandelschoenen.
En als we na zo'n tocht weer bij 'ons' huis belanden , zijgen we neer in de stoelen in de serre , voelen de zon branden door het glas, heffen een glas en knikken elkaar intens tevreden toe.
Waar de week nat en ijskoud begon gunde het weer ons en onze vrienden uiteindelijk toch dat ware herfstgevoel. 

En nog genoten van allerlei Duitse specialiteiten? Allerlei Kuchen uitgeprobeerd? Ik hoor het jullie vragen. Tja, wat zal ik zeggen. We waren met zijn viertjes en eigenlijk geen van allen enorme zoetekauwen. Op de dag van aankomst  Schneckenkuche gekocht, zoet brood gevuld met kaneel en suiker, opgerold en afgetopt met amandelen en suikersiroop schat ik zo in. Heerlijk, werkelijk waar maar een joekel van een brood zeg. Na vijf dagen was het geval nog niet op!
Dinsdag klaterde alle zegen van boven, de temperatuur vroeg om dikke jassen , onaangenaam. Dat riep om Sauerkraut met Löwensenf en echte knacks. Heb ontdekt dat aardappels stampen bij gebrek aan stamper de bolle kant van een soeplepel ook prima voldoet.Uiteraard ook Brezen (pretzels) gekocht en op dag 1 gulzig opgesmikkeld. In die paar dagen dat je weg bent moet je niet zo moeilijk doen denk ik altijd maar, gewoon lekker simpel eten, niet teveel tijd in de keuken spenderen, gebakken aardappeltjes, salade, stukje vlees, dat fietst er altijd wel in. Een lekker glas van het een of ander.
 's Ochtends uitgebreid ontbijten met warme verse broodjes om de nodige energie op te doen voor we weer in de wandelschoenen schieten.
Het waren vijf mooie dagen in dat prachtige landschap van de Vulkaneifel!
6 opmerkingen:

Nell zei

O, geweldig, zo'n korte wandelvakantie. Lekker veel zuurstof opsnuiven en mooie kleuren bewonderen. Het eten mag dan even naar de achtergrond. Maar dat glaasje heffen .... juist op zo'n vakantie hoort dat er bij ;-)

Eetlust zei

Precies Nell, zo is het helemaal!

Anoniem zei

Klinkt als een heerlijk vakantie! :)

En je 200e post! Wat leuk! Gefeliciteerd! :)

Eetlust zei

Het was ook heerlijk, kort maar krachtig! ja joh, 200 berichten, ongelofelijk hoe snel als dat gaat.

Anoniem zei

Hoi Els,
Nu heb ik jouw blog ook gevonden. Ziet er heerlijk uit allemaal. Ik kreeg van deze post erg veel zin in de herfst, die moet ik hier altijd missen en kan echt heerlijk zijn. Vooral zo'n glas wijn na een lange wandeling. Leuk, ik ga je blog volgen.
Groetjes uit Mexico!
Anneke

Eetlust zei

Gezellig Anneke, van harte welkom hoor!Ik zet je blog nog even bij 'Meer inspiratie'. De herfst kan inderdaad prachtig zijn, vooral de kleuren vind ik altijd weer genieten. Zodra de stormen losbarsten ga ik liever meteen door naar de lente, een wintermens ben ik namelijk niet zo :)