maandag 24 september 2012

Ongewone restaurants op onze planeet

Stel, je bent dol op treinen en je bent in de buurt van La Valette du Var in Frankrijk dan reserveer je gezellig een plaatsje in 'Le Train Gourmand', een restaurant waar je bestelde gerechtjes afgeleverd worden door rijdende treintjes.
Stel, je hebt trek, je portemonnaie is akelig leeg dan spreekt het concept van The West End Tavern in Boulder (USA) je wellicht wel aan. Schrok 50 kippenvleugels binnen 30 minuten naar binnen en je hoeft niet te betalen. Weinigen schijnen succesvol te zijn dus er is een risico aan verbonden dat je vervolgens af staat te wassen
Altijd al hoog in de bomen willen dineren? Reserveer een plekje bij The Treehouse in Alnwick. Je moet er wel voor naar Engeland, maar om dromen te verwezenlijken heb je dat er vast wel voor over.
Eten in een molen is voor ons Nederlanders niet zo ongewoon al zullen we dat ook niet dagelijks doen maar heb je vrienden uit het buitenland op bezoek, dan zit je met zo'n uitje natuurlijk helemaal geramd.
Nu het aantal kerkgangers drastisch verminderd is, worden er veel kerken gesloten, afgebroken of er wordt een nieuwe bestemming aan gegeven. In Eindhoven was een kerk zelfs jarenlang een speelpaleis voor het grut. In andere kerken worden restaurants gevestigd.

Het restaurant op de foto is een wel heel bijzondere, vastgemaakt aan een klif boven de rivier en gebouwd in een grot. Zoals gewoonlijk ligt het niet naast de deur, je moet er voor naar China.
Waar haal ik al deze wijsheden toch vandaan?Minstens een jaar geleden belandde ik tijdens mijn internetspeurtochten op de site The most unusual restaurants of the world en daar ben ik toen zeker een uur blijven hangen.
Van restaurants op 5 kilometer hoogte, tot restaurants waar ze alleen eieren serveren,, gebouwd zijn in een reuzenrad, Sean's bar de oudste pub ter wereld, een restaurant waar een teddybeer op je zit te wachten voor de broodnodige aandacht en liefde. Afijn, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Dit wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden, veel plezier!

3 opmerkingen:

Lisette zei

Bizar wat men allemaal bedenkt om op een aparte manier eten te serveren. Had er nog nooit van gehoord. Wat mij opvalt - erg veel restaurants in Japan & USA - daar haalt men blijkbaar de meest vreemde trucs uit :-) Grappig om een keer te zien - leuke tip.

Es zei

Oeh! Leuk! Ik ga daar ook even kijken! Vind trouwens die aan die klif wel heel erg eng....
Brrrr

Eetlust zei

En dames, al een restaurant uitgezocht? Of heb jij nu allemaal wilde ideeën voor de B&B gekregen Lisette :-)