dinsdag 11 september 2012

Kip met Bengaalse kerrie voor 2

Een tijdje geleden berichtte ik al over De Kruidenkaravaan met hun grote assortiment kruiden en specerijen.Bengaalse kerrie/curry had ik besteld en gisteren eindelijk eens gebruikt. Het mengsel van onder meer kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en koriander is mild, zacht, een vriendelijke kerrie voor veel monden geschikt. Ook wel eens fijn om een hap te kunnen nemen zonder dat de stoom meteen uit de oren komt.
Dit recept is er weer eentje in de serie 'Koken voor 2'



Je hebt nodig:
300 gram kipfilet of dijbeenstukjes wat ik zelf het smakelijkste vind - 1 flinke ui - 1 rode paprika - 1 winterwortel - 100 gram sugarsnaps - 250 ml kokosmelk - 200 ml water - 2 koffielepels bengaalse kerrie - zout - arachide of zonnebloemolie

Zo maak je het:
  • Snijd de kipfilet in stukjes, de ui in ringen, de paprika in grove stukken en de winterwortel in plakjes.
  • Verwijder puntjes van de sugarsnaps en de eventuele draden. Zet de sugarsnaps apart.
  • Verhit wat olie en roerbak hierin de stukjes kip.
  • Voeg de kerrie plus wat zout toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg paprika, ui en winterwortel toe. Bak paar minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk erin plus het water. Meng het door elkaar, leg een deksel op de pan en laat een minuut of 25 stoven.Na 20 minuten de deksel half op de pan leggen zodat de saus een beetje in kan dikken.
  • Doe dan de sugarsnaps erbij en laat ze meesudderen, ze moeten wel knapperig blijven. De deksel half op pan zetten.
  • Eventueel nog wat zout toevoegen.
Lekker met rijst.


Geen opmerkingen: