woensdag 4 juli 2012

Penne rigate met venkel, rode ui en gerookte kip

Een heel eenvoudig gerechtje wat je al van tevoren klaar kunt maken zodat het bij thuiskomst alleen nog maar de oven in geschoven hoeft te worden. De lichte anijssmaak van venkel vind ik heerlijk en toch gebruik ik het te weinig naar mijn zin. Daar gaan we maar eens verandering in brengen.



Je hebt nodig voor 4 personen:
250 gram penne rigate - 2 kleine venkelknollen - 2 rode uien - 1/2 bakje champignons - stukje gerookte kip van ongeveer 200 gram - pakje kruidenkaas liefst zonder knoflook - 50 gram geraspte parmezaanse kaas - 1 el citroensap - scheutje olijfolie

Zo maak je het:
  • Kook de pasta beetgaar in een pan met ruim kokend water en flink wat zout.
  • Snijd de venkel en rode ui in dunne plakjes.
  • Besprenkel de rode ui met het citroensap.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • De gerookte kip in kleine stukjes snijden.
  • Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de venkel, ui en champignons tot ze zacht zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de pasta af en roer er de roomkaas door. Spriets er nog wat extra citroensap over.
  • Meng vervolgens de groente en stukjes kip erdoor.
  • Schep alles in een ovenschaal en strooi er de geraspte parmezaanse kaas over.
  • Minuutje of 20 in de oven en je kunt aan tafel.

Geen opmerkingen: