donderdag 10 mei 2012

In stilte inspiratie zoeken

Istanbul, foto gemaakt door mijn dochter
Binnenkort wordt het even heel stil in huize Eetlust en daarmee ook op mijn blog. Maar vrees niet, ik kom terug boordevol inspiratie, ideeën, nieuwe recepten en verhalen.
Cultuur ga ik ook opsnuiven, heel veel cultuur want dat proef ik ook graag. Sommige mensen hebben een personal trainer of een personal assistent, wij hebben een PTG, een pie tie gjie en op sommige dagen zelfs twee. Ja daar kunnen de celebs en groten der aarde nog een puntje aan zuigen. Een PTG is een Personal Tour Guide en wel onze dochter die we gaan opzoeken in het land waar ze sinds enige tijd met haar partner woont, Turkije.
We dompelen ons onder haar bezielende leiding onder in Istanbul, struinen door de straten, vergapen ons aan de architectuur, veel zo bekende eeuwenoude gebouwen, nemen de kleuren en geuren in ons op en genieten vooral van elkaars gezelschap.
De Bazaarwijk staat uiteraard op mijn verlanglijstje, ik denk dat we tegen die tijd husband maar even neer moeten poten op een terrasje want ik vrees dat moeders daar niet één, twee, drie klaar is.

Vanuit Istanbul reizen we per boot en trein naar Izmir, een stad aan de Egeïsche Zee in het westen van Turkije met zo'n drie miljoen inwoners, vergeleken met de 16 miljoen in Istanbul moet het haast wel als een dorp aanvoelen. Izmir is na Istanbul de belangrijkste havenstad.Op foto's zag ik al een verrukkelijke boulevard, palmbomen...dochterlief meldde onlangs zomerse temperaturen en ik kan wel stellen dat ik daar enorm aan toe ben. Na alle ongetwijfeld overweldigende indrukken van Istanbul plus de hectiek gaan we hier nog even een paar dagen relaxen. Relaxen in een stad van 3 miljoen, ik moet het nog zien maar de intentie is goed moet je maar denken. Na een paar dagen Izmir stappen we weer op het vliegtuig naar huis, naar onze zoon die helaas niet mee kan, naar Tilburg en naar jullie!
Bereid je maar vast voor....

15 mei 2012
Een kleine aanvulling...We hebben in samenspraak gisteren besloten ons reisje te annuleren wegens de gezondheid van mijn 90-jarige schoonmoeder.  Ofschoon we het natuurlijk erg jammer vinden, zijn er belangrijkere zaken in het leven dan vakantie en Istanbul  en Izmir lopen niet weg. Op een beter tijdstip gaan we zeker genieten van beide steden onder zoals gezegd de bezielende leiding van onze dochter. Gelukkig hoeven we haar niet zo lang meer te missen, begin juni komen ze naar Nederland om hier de zomer door te brengen11 opmerkingen:

StudioZakka zei

Hoi Els,

Een hele fijne vakantie en weerzien met jullie dochter!

Geniet ervan!

En doe maar de groetjes aan mijn kamergenoot die ik een tijdje moet missen ;)

Groetjes,
Rosalie

Femke (Smaakmaakster) zei

Heel veel plezier! Nadat ik je dochters mooie foto's zag, ben ik ook al voor tickets gaan kijken ;-). Het lijkt me er heerlijk! Geniet van mooi weer, heerlijk eten en het gezelschap!

Yasmin zei

Dat wordt Gezellig met een hoofdletter G! (en toevallig ook een zachte ook nog!) x

Caroline Brouwer zei

Hallo Els,
Veel plezier in Istanbul en Izmir. Beide steden heb ik twee jaar geleden ook bezocht. Istanbul is zeer de moeite waard en daar wil ik zeker nog eens naar toe. Ook Izmir is leuk, ook leuke straatjes met veel kruiden!
goede reis en we wachten op je verhalen en geniet van het Turkse eten.
groeten, Caroline

Eetlust zei

@Rosalie, Dank je wel! Voor jou hebben we hierna nog een paar zakken met stofjes voor nog meer leuke spulletjes. De groeten heb ik overgebracht.

@Femke, jij bent net zo reislustig als Yasmin :)We zullen vast voorproeven voor je. Bedankt voor de goede wensen!

@Caroline Dank je!We zijn erg benieuwd, hebben al veel beeldmateriaal gezien natuurlijk maar in het 'echie' is het altijd leuker.

@Yasmin Vroeger zeiden we 'Nog een paar nachtjes slapen' en zo is het nu ook weer. Brabantse Gezelligheid in Turkey :)x

Solama zei

Die turken weten wel wat lekker eten is dus ik verwacht natuurlijk een stuk of wat Turkse recepten als je terug komt....

Eetlust zei

Haha Solama, dat komt helemaal goed! Er gaat een schrijfblokje mee :)

Antoinette Coops zei

Prettige vakantie!

Eetlust zei

Dank je Antoinette, gaat zeker lukken!

StudioZakka zei

Hoi Els,

Ik zag vandaag het berichtje van Jan voorbij komen. Sterkte met je schoonmoeder!

Groetjes,
Rosalie van StudioZakka

P.s. en ik ben heel benieuwd naar de stofjes... Ga er zekers te weten mooie dingen van maken :)

Eetlust zei

Dank je wel Rosalie, we houden jullie op de hoogte!