dinsdag 1 mei 2012

Aardbeien Basilicum Spritzer, lekker fris op warme dagen

Bij onze laatste familiebrunch maakten we een heerlijke bowl-achtig drankje met verse basilicum naar Amerikaans recept. Het enige minpuntje was de hoeveelheid suiker die er in dat recept gebruikt werd zodat we weer moesten goochelen met het mineraalwater om het zoetgehalte naar acceptabel Eetlustniveau te krijgen. En we hebben de witte wijn weggelaten omdat we het niet op ons geweten wilden hebben dat neefje en nichtje aangeschoten door het huis zouden stuiteren.

Nu  aardbeien volop te verkrijgen zijn, heb ik de appel en de druiven weggelaten en er dit van gemaakt. Het is in een wip klaar,  heerlijk fris en ziet er nog eens gezellig uit ook, wat wil je nog meer?
Voor 6 glazen heb je nodig:
1 bak aardbeien - handvol verse basilicum - 1/2 liter witte druivensap - 1/4 liter licht bruisend mineraalwater - eventueel wat suiker

Zo maak je het:
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes
  • Hak de basilicum fijn
  • Meng mineraalwateren druivensap door elkaar.
  • Leg in ieder glas een laagje aardbeien met daarop wat basilicum, maak zo nog 2 laagjes. Je kunt op ieder laagje aardbeien een klein beetje suiker strooien als je dat lekker vindt maar bij zoete aardbeien vind ik dat niet nodig.
  • Schenk de vloeistof erop, even in laten trekken en serveren maar!

Geen opmerkingen: