zaterdag 31 maart 2012

Een foodswap, wat is dat leuk!

Een aantal weken geleden kwam de zeer gezellige blogger Es van  Es' Factory op het idee om een foodswap te organiseren. Zij heeft zich namelijk zo'n 52 doelen gesteld en daar was dit er 1 van. Haar oproep via Twitter deed mij meteen besluiten om er gehoor aan te geven. Het Sinterklaasgevoel in maart!
Veertien mensen voelden zich aangetrokken en Es heeft via het bekende lootjes trekken de mensen aan elkaar gekoppeld.


De opdracht bestond uit het bereiden van:
Een zelfgebakken product: ik maakte olijfoliecrackers met oregano en zeezout, een kruidenmengsel die ik gemaakt heb op basis van paprikapoeder, cayenne, knoflook, uienvlokken en oregano. Daarnaast iets van een gadget, dat werd een handdoekje in de vorm van een cupcake.
Iets zoets: witte chocolade met gedroogde vruchten en hazelnoten.
Om Tilburg te promoten stopte ik er een flesje Schrobbelèr bij. Iets gedroogds moest er ook bij daar heb ik iets geroosterds van gemaakt; paprika's in een marinade van olijfolie, balsamico, knoflook en tijm.
Een recept behoorde eveneens tot de opdracht, ik heb er maar meerdere opgestuurd want ik kon niet kiezen.
En tot slot maakte ik een sticky zoet/zoute notenmengsel met een beetje rode peper en knoflook.

Dit alles heb ik donderdag verzonden naar Candy. Van tevoren heb ik even goed moeten nadenken omdat ik weet dat zij geen producten eet waar granen in verwerkt zijn, op de olijfoliecrackers na ben ik er wel in geslaagd geloof ik, gelukkig zijn er gezinsleden die ze op kunnen knabbelen.

Vanochtend ontving ik mijn pakket van Linda, de kokende boekverkoper en wat heeft zij mij verwend!
Ik ontdekte:
Een potje gedroogde pepers uit de moestuin, een zalige pandancake, pastel goreng, kelepon, Friese droge worst om haar provincie te promoten, een zakje aardperen om in onze tuin te planten, een Indonesisch kookboek (ze blijft een boekverkoper he) en als keukengadget een houten snijplankje wat gemaakt is door een goede vriend van haar.
Daarbij ook nog eens 2 recepten.
Werkelijk een schot in de roos, de mensen die mij kennen weten dat we in Huize Eetlust gek op de Indonesische keuken zijn!

Wat een fantastisch foodswappakket van Linda
Mijn eerste foodswap was echt een succes, het is heel erg leuk om aan mee te doen, dus dit was zeker niet de laatste keer!
En wat ik ook zeker niet mag vergeten is om een groot compliment uit te delen aan Es voor dit geweldige initiatief, helemaal top!

5 opmerkingen:

Es zei

Wat een leuke blogpost! En wat een mooie, lekkere en creatieve dingen zijn er gemaakt!
Ik ben heel blij met dit succes!

Eetlust zei

Alle reden om er blij mee te zijn Es, je verdient echt een dik compliment!

Es zei

En jij bedankt voor je tijd, inzet en enthousiasme! Zonder jullie was het nooit iets geworden!
X

Edith zei

En hier worden ook al twee mooie pakketten beschreven. Wat een leuk idee is het toch om foodies een mooi pakket voor andere foodies te laten maken..

Eetlust zei

Was zeker leuk Edith. En we kunnen wel gezellig onze recepten opschrijven maar dan moeten we het ook een beetje waar maken:)Jouw pakket zag er ook geweldig uit!