vrijdag 25 januari 2013

Bondgenoot zoek

Ruim vijfentwintig jaar hadden wij het bijna iedere dag in handen. Niet alleen om te doen waar het voor was gemaakt, het bleek meerdere kwaliteiten te bezitten. Verzaakte nooit zijn plicht. Erg gehecht waren we aan hem. Niet afkomstig uit een chique familie, dat konden wij ons niet veroorloven en buiten dat zijn wij niet zo gericht op afkomst. En nu, in een moment van onachtzaamheid heb ik hem verstoten, het huis uit gegooid. Echt, het was niet mijn bedoeling en we missen hem zo, onze kaasschaaf.
Die me ook moeiteloos hielp winterwortels schoon te maken voor de hutspot. Op zo'n onbewaakt moment is hij verdwenen, met de schillen van de wortels. Zo maar verdwenen in de afvalbak.
Nu moet ik het doen met twee soortgenoten van duidelijk minder allooi, twee nonchalante types die liever lui dan moe zijn. Die het verdienen om verstoten te worden, hun congé te krijgen. Echt waar, het predicaat schaaf verdienen ze niet, twee botteriken zijn het.
En één van dat duo kocht ik ook nog eens ter vervanging van, spijt!

Daarom... geef me een tip zodat ik niet nog eens een misstap bega...Ik weet het, niet iedereen gebruikt een kaasschaaf maar indien wel, over welke kaasschaaf ben je tevreden en durf je me met een gerust hart aan te bevelen.

twee botteriken

10 opmerkingen:

Brigitte zei

Helaas kan ik je niet helpen. heb het zelfde probleem.
Maar als je een goede tip hebt gekregen hoor ik het graag
Gr. Brigitte
Art of Tea

Mannin zei

Haha, een prachtig stukje dat mijn mondhoeken ver omhoog deed krullen :) Ik heb zelf een oude kaassschaaf van Brabantia, maar die is al een jaar of 15 oud, dus hetzelfde model hebben ze vast niet meer te koop (zo gaat dat altijd met spullen die je goed bevallen en die je wilt vervangen...) Sterkte met je zoektocht!

Unknown zei

Opvallend, ik heb hier ook een oude kaasschaaf. Geerft van m'n moeder, het origineel handvat is ooit eens door -na breuk- vervangen door een toenmalige buurman met houtbewerking als hobby. Fantastisch ding dat ik niet kwijt wil.
Voor het schilwerk heb ik een 10+jaar oude dunschiller. Ooit als reclame-ding gekregen bij een boer, waar ik asperges kocht. Het plastik handvat heeft de vorm van een asperge. Het zou allang bot moeten zijn, maar voor de aardappels en wortels, komkommer werkt het nog lekker ...

Eetlust zei

Bedankt voor jullie reacties :) Als ik een waardige opvolger heb gevonden laat ik het natuurlijk weten. Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is, zelfs met zulke simpele dingen als een kaasschaaf!

Marieke zei

Ons is kennelijk hetzelfde overkomen, mijn lief was in december behoorlijk paniekerig omdat de goede kaasschaaf verdwenen was. In januari was hij (de kaasschaaf) nog niet boven water en waren we de 2 reserve schaven wel zat.
Lief is dus naar de kookwinkel in een naburige plaats vertrokken en is thuisgekomen met een mooie Brabantia kaasschaaf. En die doet het ook nog fantastisch!

Eetlust zei

Hoi Marieke, het overkomt ons allemaal wel eens maar o jee dan kom je er achter waarom je altijd net die ene schaaf, dat mes pakt voor klusjes. Heb inmiddels over Brabantia meerdere goede verhalen gehoord. Denk dat ik die ook maar eens ga proberen :) Dank je voor je leuke reactie!

Anoniem zei

Ik heb goede ervaringen met Boska kaasschaven. Weet niet precies welk type.

Eetlust zei

Ja Boska heb ik inmiddels ook al een paar keer voorbij zien komen. Brabantia of Boska dus... Dank je voor de tip!

Unknown zei

ik lees even mee.
heel slim zijn we de onze (ben opgegroeid met die kaasschaaf) 'vergeten' op vakantie. Nu bij terugkomst hebben wel alle goedkope kaasschaven gehad en die werken allemaal NIET. ze schaven niet eens normaal kaas.

Volgende stap dus Brabantia of Boska of even langs de kringloopwinkel voor een ouderwetse.

En ja de kaasschaaf had ook meerdere taken in ons huis, mis hem erg.

Eetlust zei

Het is me wat met die kaasschaven :)Het is gewoon een multifunctioneel ding, als je een goede hebt tenminste.Denk dat ik aan de nieuwe maar een alarm hang...