donderdag 26 februari 2015

Eten met de paps bij Maaszicht in Asselt

Een dag met een dikke, uitbundige strik erom.
Zo mag je het gerust noemen wanneer je vader de prachtige leeftijd van 84 heeft bereikt.Een uitstekende reden om de lunch nu eens niet in het verzorgingstehuis te gebruiken maar af te zakken naar zijn favoriete restaurant in het naastgelegen dorpje Asselt.
Gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de Maas. Hun naam doen ze alvast eer aan.
Maaszicht heeft zowel een knusse brasserie in warme kleuren als een wat klassieker aandoend restaurantgedeelte.
Hier streken we neer aan het raam zodat we uitkeken over het water en het nu nog lege terras. Reken maar dat het hier op mooie dagen druk is met fietsers en wandelaars. Wat een lekker plekkie, goed voor meteen aanzwellende vakantiegevoelens.
Iedere week presenteren ze een ander zogenaamd tafelmenu. Een marktmenu kun je het ook noemen. Afijn, het wakkerde onze nieuwsgierigheid aan en belangstellend beluisterden we de  samenstelling van dit menu.
Salade met procureur van Livarvarken, snoekbaars met coquilles, eendenborst met 5-spice kruiden en een grand dessert hoorden we. Drie- of viergangen, net wat je wil.
Drie is meer dan genoeg besluiten wij en skippen het tussengerecht. Zoals jullie weten ben ik niet zo van het zoete daarom vroeg ik of het dessert vervangen kon worden door wat kaas. Geen probleem! Dat zijn bonuspunten Maaszicht :-)De paps is niet meer zo'n grote eter. Althans dat zegt hij iedere keer en eet daarom elke dag maar een halve portie. Want dat kan daar in zijn huis. Halve, hele, dubbele, voor iedere eter wat wils. Nu is mijn vader nogal lang van stuk dus eerlijk gezegd verbazen wij ons over dat halve portie gedoe. Maar goed, hij beweegt inderdaad stukken minder dan vroeger, zijn bezigheden tot stilstand gekomen en hij valt niet af dus we laten het maar.
Nou gisteren heeft hij voor een hele week gesmikkeld. Het zal wel door ons stralende gezelschap komen. Grinnik.Geluksmomentjes zijn het. Want nu kan het nog. Wellicht de laatste keer, spookt het even door je hoofd. Zijn gezondheid wordt brozer. Het verschil tussen een jaar geleden en nu is groot. Maar het is toch weer gelukt! Die paar uurtjes aan tafel kan hij nog net volhouden maar ach daarna even lekker in zijn luie stoel bijkomen, hij heeft het er graag voor over.
Je bent niet iedere dag jarig. Genieten is het credo. Ook op de andere dagen overigens.

De kaart van Maaszicht is vrij klassiek, verwacht hier geen hip gedoe. Best een verademing om weer eens een bord voor je neus te krijgen zonder geleitjes, druppeltjes, mousse van dit en huppeldepup.
Prima kwaliteit zonder toeters en bellen wat met zorg en liefde wordt bereid. Zoals het hoort.

Een fijn adres waar je met een gerust hart neer kunt strijken.

Restaurant Maaszicht
Pastoor Pinckersstraat 36
6071 NW  Asselt
0475-5040642 opmerkingen:

Herman zei

Lief. Lijkt op mijn vader van 85. "Ik eet niet zo veel meer" ..... Behalve als wij er zijn en gekookt hebben. Gezelschap is goed voor de eetlust ☺️

Eetlust zei

Zien eten, doet eten he :-) Bedankt voor je reactie Herman, leuk!