dinsdag 24 juni 2014

Op pad met Te Gekke Etentjes in Tilburg

Een paar maanden geleden plofte er een mysterieuze uitnodiging in de mailbox. Niet van een onbekende afzender, dat was namelijk vriendin M. die een bijzondere mijlpaal in het verschiet had. Een schrijven voorzien van wat foto's, aanwijzingen en tijd van aanvang. Uiterlijk om 18.20 uur aanwezig zijn. Rare tijd maar enfin, we kennen elkaar al bijna dertig jaar dus het zal beslist een geldige reden hebben.
Geheimzinnig of niet, er draaide toch een radertje in mijn hoofd. Als receptendeler houd je nu eenmaal het een en ander in de gaten en zeker ook culinaire ontwikkelingen in je eigen stad.

Mijn gedachten kwamen uit bij Te Gekke Etentjes.
Nina Hovers dagdroomde wat af. Over bijzondere locaties in de stad. Eten in combinatie met beeldende kunst, dans of muziek. Midden in de natuur , op het water, in een kapel of gewoon pontificaal in een winkel.
Ik bedoel maar, in een skatehal zit ik niet iedere dag met een bordje op schoot. Mocht dat bij u anders zijn dan verneem ik dat graag.
Nina besloot haar dromen om te zetten in daden en in 2012 werd Te Gekke Etentjes geboren. Nu twee jaar later heeft ze samen met alle medewerkers al tal van vernieuwende, bijzondere projecten op stapel gezet. Voor besloten groepen waarbij je samen het programma invult maar je kunt je ook inschrijven bij de open activiteiten.
Een schot in de roos.

Mijn vermoeden bleek juist. Met zo'n dertig mensen stapten we in de 'Tilia', een antieke groenteschuit van de StichtingTilburg te Water waar drankjes en heerlijke hapjes op ons wachtten. Gezelligheid ten top. Vanaf het water bekijk je je stad en het omliggende natuurschoon met heel andere ogen. De zon straalde, de lucht het allermooiste blauw en riet wuifde ons vriendelijk toe. Een geweldig begin.


Natuurgids Gert Brunink leidde ons na het boottochtje al vertellend en uitleggend door het mooie en interessante Moerenburg richting eetlocatie. Vandaar M's tip het elegante schoeisel maar thuis te laten! Ha meneer Brunink daar bent u weer. We zagen elkaar een aantal weken geleden namelijk bij een appelflappenproeverij. Het kan soms raar lopen.
Na een korte wandeling, want we werden verwacht, stapten we een weiland op waar we een lange tafel gedekt met feestelijk wapperend tafellinnen ontwaarden. Vrolijk aangekleed met korenbloemen, blauwe lantaarns, kleurrijke kussens, fonkelende glazen en glanzend bestek.

Bron foto: Te Gekke Etentjes

We hieven het glas, proostten M. toe wiens droom om ooit te dineren in een weiland nu uitkwam en dompelden ons onder in conversaties omhuld met klaterend geschater. Genoten met volle teugen van de voortreffelijk bereide maaltijd. Fluweelzachte zalm van de bbq, een varkentje, goddelijke ravioli met ricotta en salieboter die ik nog helemaal terug kan halen. Schalen met vrolijke salade, aardappeltjes met rozemarijn, koddige gnocchi worden aangereikt en doorgegeven. Je drinkt een glas, kijkt om je heen en ziet alleen maar glunderende gezichten. Vriendin M. geniet in optima forma. De paarden in de wei achter ons of voor ons maar net aan welke kant van de tafel je zit nemen af en toe een nieuwsgierig kijkje.
Gouden zonnestralen omlijsten gezichten voor de schemer haar intrede doet.
We zingen ons met veel voorpret gemaakte lied. Jullie hoeven ons niet op te geven voor Korenslag of het songfestival hoor maar de liefde he die liefde...Met dessert en koffie sluiten we deze in vele opzichten buitengewone avond af. O nee, niet helemaal. Bij Zomerlust bekend om zijn grote assortiment speciaalbieren dronken we nog een afzakkertje. Even nagenieten.

Nina heeft met haar Te Gekke Etentjes M. in elk geval een onvergetelijke verjaardag bezorgd, dat is één ding wat zeker is.

Ook een keer op pad met Te Gekke Etentjes? Kijk hier voor de op stapel staande activiteiten.
Zelf ga ik met vier vriendinnen in november naar het Atelierdiner!

2 opmerkingen:

www.alittlebiteofmylife.wordpress.com zei

ZIET ER GESLAAGD UIT!!! leuk concept!!

Eetlust zei

Ja was helemaal super. Een echte aanwinst!