donderdag 22 mei 2014

Bladerdeegpakketje met kip, champignons en kruidenkaas

Restjes opmaak week. En wat is het dan ook nog  handig als er bladerdeeg in de vriezer ligt. Je maakt er een baksteen lekker mee.
In plaats van een hartige taart maar eens wat pakketjes. Altijd goed met een bakje sla toch? In de koelkast vond ik nog een bakje kruidenkaas. Ongetwijfeld een keer gekocht voor zoonlief die in vroegere tijden meehielp aan het vergroten van de winst van kruidenkaasfabrikanten.
Tegenwoordig minder, getuige een onaangebroken bakje.
Het maaltje voor de avond was op deze manier fluks bij elkaar gescharreld. Wat over is gaat gewoon de vriezer in. Eten we wel een keer op als lunch of hapje tussendoor.

Of vriezen het niet in en  geven het aan een stel bouwvakkers die op moment van schrijven bezig zijn met het renoveren van ons plat dak boven keuken en bijkeuken.. Een klus die nu echt moet gebeuren en waar we al zeker een jaar tegenaan hikken.
Maar wat mot dat mot. Kunnen we er daarna weer jaaaaaren tegen!


Als hoofdmaaltijd zijn 2 pakketjes per persoon voldoende. Althans voor ons!

Voor 6 pakketjes heb je nodig:

6 plakjes bladerdeeg - scheutje olijfolie -175 gram kipfilet - 175 gram champignons - 1/2 rode paprika - 1 ui - peper en zout - bakje kruidenkaas van 150 gram - spriets citroensap - paar takjes peterselie - 1 eidooier.

Zo maak je het:

Laat bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilet in piepkleine stukjes. Doe hetzelfde met de champignons, ui en paprika.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de stukjes kip samen met de ui, paprika en champignons tot de kip gaar is.
Roer de kruidenkaas erdoor en laat smelten. Geef het een frisse spriets citroensap.
Knip peterselie fijn en roer het erdoor.
Even proeven en eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

Leg een flinke eetlepel van het kipmengsel in het midden van een plakje bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en draai ze vast.
Knijp de naadjes dicht. Leg ze op een bakplaat. met bakpapier.Klop een eidooier los en bestrijk hiermee de pakketjes.

Bak ze in de voorverwarmde oven een minuut of 15. In ieder geval tot ze bruin en knapperig zijn.

Erbij een  frisse groene salade of één met meer kleur.

Geen opmerkingen: