dinsdag 8 april 2014

Chicken Sweet Onion Salade zelf maken

Of het ook elders verkocht wordt weet ik eigenlijk niet, het zal best,  maar bij de Jumbo verkopen ze bakjes salade 'Chicken Sweet Onion' . De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat die helemaal niet verkeerd smaken. Redelijk goed gevuld ook. Iedereen hier vindt het smakelijk op een toastje. Het probleem met zulke bakjes is, je vult er net een holle kies mee. Geen probleem als er nog andere hapjes op tafel staan maar zo solo is het niet veel.
Dus gaan we  het zelf maar eens maken. Meer kip, minder saus.Mijn variant die volgens mij bijna net zo smaakt als het origineel. Alleen dan zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere ongein. Om het slank te houden geen mayo maar Griekse yoghurt.In het origineel is de kip gepocheerd of gestoomd, iets in die geest. Ik doe het net weer iets anders.

Het is echt heel eenvoudig te maken. Kijk maar.



Je hebt nodig:

350 gram kippendijvlees of kipfilet - 1 grote rode ui - 1/2 el olijfolie - 1 tl kerrie madras - 1 el gembersiroop - 1 el honing - peper en zout - 3 el Griekse yoghurt.

Zo maak je het:

De ui halveren en in dunne plakjes snijden. Verwarm een klein beetje olijfolie, niet te heet, doe de ui erin en laat het rustig tien minuten garen. Voeg dan 1 eetlepel honing toe, paar korrels zout, een draai zwarte peper, eventueel paar tijmblaadjes en meng het door elkaar. Op laag vuur, zet er eventueel een plaatje onder, nog 10 à 15 minuten laten sudderen tot de ui helemaal zacht is. Hevel het over in een bakje en laat afkoelen.

Snijd de kip in stukjes. Het kippendijvlees is vaak al fijngesneden, halveer de grotere stukjes nog even. Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukjes kip even snel rondom aan. Bestrooi met de kerrie. Schenk de gembersiroop erbij. Schep alles goed door elkaar en laat even sudderen. Voeg dan een klein scheutje water toe. Laat een kwartiertje pruttelen tot het vocht bijna verdampt is en de kipstukjes een glanzend laagje hebben gekregen en lekker mals zijn.
Eventueel nog extra water toevoegen als het te snel gaat.  Laat afkoelen.

Meng de kip met de ui en yoghurt door elkaar. Proef en voeg eventueel nog een tl gembersiroop toe.

Voilà een lekkere kom vol kipsalade. Hoef je elkaar de hapjes niet uit de mond te kijken.

8 opmerkingen:

Eslem zei

Wij hebben geen Jumbo maar dit lijkt me heerlijk! Ik heb nog kippendij liggen in de diepvries, volgens mij is deze salade een dankbare bestemming ;)

Eetlust zei

Hoi Eslem, ben heeeel benieuwd wat je ervan vindt! Ik ga volgende week jouw vlechtbroodjes maken als jij dan de kipsalade doet :)

Rengelina zei

Hi! Ik vond die salade van de Jumbo (bij wijze van uitzondering!) ook al zo lekker, maar heb zojuist deze gemaakt en geloof me... nog véél lekkerder, zal dat snufje Liefde zijn. Dank je wel voor dit leuke recept! Bourgondische groetjes, Rengelina

Eetlust zei

Hee Rengelina wat leuk dat je het meteen getest hebt! En dat het in goede aarde is gevallen, jippie! Dank je wel!

Gereons Eatery & Winery zei

Dat is lekker zeg Els, ga het onthouden!

Eetlust zei

Goed plan Gereon :)

Yasmin zei

Mooie foto mams! En het was uiteraard heerlijk!!!

Eetlust zei

Ja hij was goed he Yas? Nu kun je 'm lekker ook zelf maken :-)