donderdag 28 november 2013

Spinazie met appel en walnoten uit de wok

De blaadjes zijn zo'n beetje allemaal gevallen. Wat gaat dat toch ineens rap. Het gros heb ik inmiddels bij elkaar geharkt voor enkele reis stort.  Maar er komt nog een reisje bij denk ik, we wonen in een groene buurt dus er dwarrelt nogal wat de tuin in wat zeker niet van 'onze' bomen is dat weet ik zeker. En ik maar vegen en harken. Het laatste restje mag tussen de planten en struiken, mocht het gaan vriezen dan zijn ze tenminste voorzien van een lekker warm dekentje. Houden wij ook van, gaan ook geen kou zitten lijden als het niet hoeft.
Maar goed, het is een kale boel. Halen we het groen fijn naar binnen en op ons bord.
Met spinazie bijvoorbeeld. We eten het regelmatig, ouderwets met een eitje, in een hartige taart, door een curry of de pasta. Dit is weer eens een andere variant Razendsnel wokken met wat ui en appel, afmaken met geroosterde walnoten voor een kleine crunch.
Je hebt mensen die verwijderen alle steeltjes van de blaadjes spinazie. Dat doe ik niet hoor, die steeltjes zijn prima te eten en voor je een zak spinazie hebt ontsteeld heb ik een hele maaltijd op tafel staan. Laat er maar lekker aan zitten.Voor 2 personen heb je nodig:

500 gram spinazie - 1 ui - 1 appel - klein handje walnoten - chilivlokken -  peper en zout - scheutje olijfolie

Breek de walnoten in stukjes, hoeft allemaal niet zo pietepeuterig en rooster ze in een voorverwarmde wok of koekenpan zonder olie of boter. Wel erbij blijven, het kan snel gaan en op verbrandde noten zit niemand te wachten.
Hevel ze over in een bakje.

Snipper de ui, schil de appel, verdeel in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd de partjes appel in blokjes.
Verhit een wok of grote koekenpan. Giet er dan pas een scheutje olijfolie in.
Spinazie samen met de ui erin en husselen maar tot de spinazie geslonken is. Op het laatst de appel nog even mee roerbakken. Breng op smaak met peper, zout en gemalen chilivlokken.Verdeel de spinazie over twee borden en strooi er de geroosterde walnoten over.

Past prima in de afdeling AGV (aardappels groente vlees) of als aanvulling op je vegamaaltijd.

Geen opmerkingen: