woensdag 13 november 2013

Cajunkruiden zelf maken

Cajunkruiden kennen we wel toch. Dat heerlijke mengseltje van onder andere cayennepeper, knoflook, ui en tijm. Pittig maar ook weer niet té. Je kunt het kopen maar het is net zo gemakkelijk om de smaakmakers in een potje te stoppen en even te husselen. Wil je meer pit dan stop je er extra cayenne in zo simpel is het. Een ander groot voordeel van zelf mengsels maken is dat je  kunt beslissen of je er wel of geen zout in wilt stoppen. Ik maak het altijd zonder en voeg zo nodig tijdens het koken zout toe. Gelukkig is het tegenwoordig ook allemaal zoutloos te koop maar ik geef de voorkeur aan zelf doen. Net zo leuk. Maak een flinke voorraad, stop in leuke potjes en deel ze uit aan familie en vrienden als het zo uitkomt. Zelf gemaakte cadeautjes vallen altijd in de smaak.

Cajunkruiden zijn allemansvrienden.  Vlees, vis, groente, in hartig brood, strooi wat over je gebakken aardappeltjes, ze kikkeren er helemaal van op.En zo simpel. Het enige wat je moet doen is:

1 el knoflookpoeder - 1 el uienpoeder - 2 koffielepels cayennepeper - 2 koffielepels gedroogde tijm - 1 koffielepel gedroogde oregano - 1 koffielepel gemalen zwarte peper - 1 1/2 koffielepel witte peper

in een potje stoppen en schudden. Voor meer voorraad verdubbel of verdrievoudig je eenvoudig de hoeveelheden.

Maak maar snel een potje want binnenkort krijgen jullie een recept waarin deze kruiden prominent aanwezig zijn.

4 opmerkingen:

aniet67.blogspot.com zei

Gezellig zelf kruidenmengsel samen stellen! Ben benieuwd naar je recept.

Eetlust zei

En zo eenvoudig :) Recept komt er snel aan hoor!

Monique Fermont zei

Mooie foto

Eetlust zei

Dank je Mo, het wordt nog eens wat :)