Op één van mijn speurtochten kwam ik me toch iets leuks en schattigs tegen! Voor het ontbijt, lunch of brunch en je kunt het voor heel veel mensen tegelijk maken of gewoon voor jezelf als je daar zin in hebt.
Eggs in Clouds heet het en ik vond het op Lui in Cucina. Ben zo vrij geweest het maar een Nederlandse naam te geven; Eierwolkje. Klinkt al moppig.
Het komt er op neer dat je de eieren scheidt, het eiwit stijfklopt en vermengt met wat andere ingrediënten. Het wordt gebakken in de oven op 225 graden. Het oorspronkelijke recept rept over 450 graden... dat trekt mijn oven sowieso al niet en ik vind het nogal veel! Met de 225 gaat het prima heb ik ondervonden. Je krijgt een droge buitenkant en chewy van binnen net als bij een meringue. Lekker!
O ja, inmiddels ben ik er achter dat men Fahrenheit bedoelde. Soms kun je zo suf zijn he :)
Hoe simpel kan het zijn.
Per persoon gebruik je:
1 ei - 1/4 el geraspte parmezaanse kaas of andere die je lekker vindt - 3 sprietjes bieslook - 1/2 plakje droge ham of bacon of je laat het vlezige gedeelte achterwege - wat peper.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Scheidt het ei. Eiwit in een glazen vetvrije kom doen, de dooier in een ander klein bakje.
Voeg een klein snufje zout aan het eiwit toe en sla het tot stijve pieken. Zodra je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de hele boel eruit glijdt is het goed.
Vouw er vervolgens voorzichtig de geraspte kaas door, de ham in stukjes en de fijngeknipte bieslook.
Leg op de bakplaat een stuk bakpapier en leg hierop het eiwitmengsel. Maak een bergje met een holte in het midden.
Schuif de bakplaat in de oven en bak 8-10 minuten. De buitenkant moet droog aanvoelen.
Haal de bakplaat even uit de oven en laat de dooier in de holte glijden. Maal er wat peper over.
Zet nog een paar minuten terug tot de dooier naar wens is.
4 opmerkingen:
Tsjoh, wat is dit lekker zeg! Ik had 'm zonder ham gemaakt.
En dat de dooier sneuvelde tijdens het splitsen zie je in het eindresultaat niks van. :-)
Alleen volgende keer het bakpapier iets invetten.
Zo'n gesneuvelde dooier smaakt toch net zo goed :) Leuk dat je met het eierwolkje aan de slag bent gegaan Antoinet!
450° Fahrenheit = 232° Celcius!
Ziet er wel lekker uit!
Bedankt voor je aanvulling Lieve. Het kwartje was inmiddels gevallen :) Had het ook kunnen weten he maar ja ach soms...Ga je het een keer maken?
Een reactie posten