donderdag 3 januari 2013

Quick Salsa

De eerste post in het nieuwe jaar en ik loop nu al achter, hoe knap is dat! Een enorme berg recepten staat in de wachtrij en de laatste foodswap van 2012 moet nog vermeld worden. Allerlei activiteiten storen momenteel een beetje mijn blogritme maar na het komende weekend ga ik er weer vol tegenaan! Zaterdag hebben wij weer onze jaarlijkse After Christmaswalk, ook wel Winterwalk genoemd, beetje afhankelijk hoe ver het inmiddels na Christmas is. Een dag om je op te verheugen, een eind wandelen om de trek te stimuleren, vervolgens aan tafel schuiven en genieten van de ongetwijfeld weer heerlijke gerechten die een ieder tevoorschijn tovert.
Voor nu een supersnelle salsa (lang leve de blender!) met een flinke dosis pit. Gemaakt met Oud en Nieuw om maiskoekjes in te dippen. Die maiskoekjes staan ook nog in die rij...Je hebt nodig: 
6 middelgrote  tomaten - 1 sjalotje - 2 teentjes knoflook - 1 flinke spaanse peper (minder mag natuurlijk ook) - peper en zout - 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar) - 1 tl rode wijnazijn -2 el verse peterselie of koriander - scheutje olijfolie.

Zo maak je het:
  • Halveer de tomaten en haal het zaad er uit. Hak vervolgens  in grove stukken, evenals de sjalot en de knoflook.
  • Snij de spaanse peper in de lengte doormidden, haal de zaadlijsten eruit, hak in een paar stukken.
  • Doe alles in de blender , behalve de olie en peterselie/koriander.
  • Blend de hele boel 10 seconden. Voeg wat olijfolie toe plus de peterselie/koriander
  • Nog even blenden.
  • Proeven en eventueel verder op smaak brengen met zout en (cayenne) peper.
  • De salsa blijft mits koel bewaard ongeveer een week goed. Onthoud wel dat naarmate de tijd verstrijkt de smaken steeds meer intrekken oftewel de pittigheid neemt ook toe :)
Lekker met nachochips, maiskoekjes dus, maar ook bij vlees, kaas en vis.


Geen opmerkingen: