Voor nu een supersnelle salsa (lang leve de blender!) met een flinke dosis pit. Gemaakt met Oud en Nieuw om maiskoekjes in te dippen. Die maiskoekjes staan ook nog in die rij...
Je hebt nodig:
6 middelgrote tomaten - 1 sjalotje - 2 teentjes knoflook - 1 flinke spaanse peper (minder mag natuurlijk ook) - peper en zout - 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar) - 1 tl rode wijnazijn -2 el verse peterselie of koriander - scheutje olijfolie.
Zo maak je het:
- Halveer de tomaten en haal het zaad er uit. Hak vervolgens in grove stukken, evenals de sjalot en de knoflook.
- Snij de spaanse peper in de lengte doormidden, haal de zaadlijsten eruit, hak in een paar stukken.
- Doe alles in de blender , behalve de olie en peterselie/koriander.
- Blend de hele boel 10 seconden. Voeg wat olijfolie toe plus de peterselie/koriander
- Nog even blenden.
- Proeven en eventueel verder op smaak brengen met zout en (cayenne) peper.
- De salsa blijft mits koel bewaard ongeveer een week goed. Onthoud wel dat naarmate de tijd verstrijkt de smaken steeds meer intrekken oftewel de pittigheid neemt ook toe :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten