dinsdag 22 januari 2013

Enchiladas met salsa fraîche

Na het stamppottengeweld van afgelopen weekend, éven geen aardappels meer hoor. Wat dan wel valt ook niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden, zelfs niet met een blog vol recepten en sites om tot het einde der dagen inspiratie uit te putten. Soms heb je daar gewoon geen zin in en dan grijp ik naar de beproefde receptjes, de gemakkelijke, de handige zonder al te veel gedoe en ja zelfs met het gebruik van potjes. In dit geval salsasaus en de stem in mijn hoofd die roept dat je dat ook gemakkelijk zelf kan snoer ik snel de mond. Voor je het weet begint hij ook nog over de tortilla's die vandaag eveneens kant en klaar zijn. Ik vind dat dat mag!
Zo af en toe :)




Voor 4 personen heb je nodig:
8 soft tortilla's - 400 gram rundergehakt - scheutje olijfolie - 1 rode paprika - 1 flinke ui - 2 stengels bleekselderij - 1 blik mais (200 gram) - 200ml crème fraîche -1 teentje knoflook - 200 gram geraspte kaas- zout - 1 tl cayennepeper - 2 tl paprikapoeder - 1 tl gemalen komijn (djinten) - 2 tl gemalen koriander (ketoembar) -  hot pepper sauce - of bij totale luiheid gemengde kruiden uit een zakje.

Verwarm je oven voor op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal licht in met wat boter of olie.
Snipper de ui en knoflook, snij de paprika in kleine stukjes. De bleekselderij eerst in de lengte doorsnijden en daarna in halve ringetjes. De mais uit laten lekke in een zeef.
Verhit in een koekepan de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruiden toe, roer goed door en bak even mee.
Ui , knoflook, bleekselderij en paprika toevoegen, paar minuutjes meebakken. De mais erdoor scheppen en vervolgens verder op smaak brengen met zout en wat hot pepper sauce. dat laatste hoeft niet maat wij vinden dat gewoon lekker.
Zet het vuur uit.

Vermeng in een kom de salsa saus met de crème fraîche plus nogmaals wat hot pepper sauce. Smeer wat van de saus op een tortilla, bestrooi met wat geraspte kaas, leg er 2 eetlepels gehaktvulling op en rol de tortilla stevig op. Leg in de schaal en ga door met de volgende tortilla tot ze allemaal op zijn.
Verdeel de rest van de salsa/ crème fraîche over de tortilla's.. bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet de schaal in de oven tot ze gloeiendheet zijn en de kaas gesmolten is.
Simpele salade erbij en klaar is Kees!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoeveel Hot Pepper Sauce moet erbij??

Eetlust zei

Naar smaak. Met een paar druppeltjes beginnen, proeven, eventueel meer toevoegen. Hangt er echt vanaf hoe pittig je het zelf wil maken. Bij ons is het al snel meer dan een paar druppels :-)