Je hebt nodig:
2 (diepvries) kabeljauwfilets - 1 ui - 250 gram champignons - 100 gram (diepvries)doperwtjes - half blikje bamboespruiten - handje taugé - 3 el ketjap - 3 el tomatenketchup - 1 el droge sherry - 2 el zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Heb je vis uit de diepvries dan uiteraard eerst laten ontdooien.
- Snipper de ui
- De champignons in plakjes snijden en de bamboespruiten in dunne reepjes als ze al niet in dunne reepjes in het blikje zitten.
- De vis in niet al te kleine stukjes snijden.
- Verhit wat olie en fruit hierin de ui een paar minuten.
- Voeg champignons en doperwtjes toe, bak even mee.
- Bamboe en vis erbij plus de ketjap, ketchup en sherry. Voorzichtig omscheppen. Deksel op de pan en 10 minuutjes zachtjes stoven.
- Taugé toevoegen, wederom voorzichtig omscheppen, minuutje meewarmen.
2 opmerkingen:
Wij eten ook te weinig vis,hoewel we er dol op zijn. Ik denk dat het komt omdat ik er zo'n hekel aan heb dat je huis zolang naar vis ruikt als je het hebt klaar gemaakt. Dit lijkt me trouwens erg lekker!
Zou best eens de reden kunnen zijn. Vaak denk ik niet eens aan de mogelijkheid vis wanneer ik het eten bij elkaar verzin. Echt heel raar, maar daar gaan we eens wat aan doen :)
Een reactie posten